Po instalaci Xfce nestartuje Fedora

Po instalaci Xfce nestartuje Fedora
« kdy: 01. 11. 2011, 22:25:45 »
Nelíbí se mi Unity a nový gnome tak jsem si do Fedory 15 nainstaloval xfce, relog a pohoda, teď ho chcu zapnout, ale najede mi do stavu viz obrázek. Nic se neděje, HDD je v klidu. Je přístupná jenom konzola a tyhle informace. Co s tím? (jestli to tu je tak sorry, ale já vážně nevím co zadat do hledacího pole)
« Poslední změna: 02. 11. 2011, 21:53:13 od Petr Krčmář »

Macros

Re: F15 - nenastartuje - po inst. xfce
« Odpověď #1 kdy: 02. 11. 2011, 11:09:53 »
Off-topic, ale prve, co ma napadlo po precitani nadpisu, ze preco sa niekto doma snazi nastartovat stihacku ? :D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 02. 11. 2011, 11:21:51 »
Pokud Ti zůstane systém v tomto stavu, doporučuji ho nastartovat v záchraném módu. Zřejmě nemůže najít přihlašovacího manažera jako je gdm, kdm, slim a kdo ví, co ještě. Takže doporučuji nějakého doinstalovat ;-)

« Odpověď #3 kdy: 02. 11. 2011, 17:22:27 »
Ok, něco zkusím, ale mohl by mi někdo říct, proč to udělalo, když po instalaci xfce a relogu z gnome do xfce bylo všechno v cajku?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #4 kdy: 02. 11. 2011, 17:38:21 »
Ok, něco zkusím, ale mohl by mi někdo říct, proč to udělalo, když po instalaci xfce a relogu z gnome do xfce bylo všechno v cajku?

To nemůže, už by to tu bylo dávno napsaný, kdyby jo.

Virtuální terminál jede (Ctrl + Alt + F1 například)? Co když se do něj přepneš, naloguješ a zkusíš grafický spustit ručně?

Nebo ten obrázek na kterej tu můžem kouknout je právě virtuální terminál? Pokud to skončí prostě při bootu takhle, tak to nedokážu poradit.

A jen tak mimochodem, taky mi nejdřív v hlavě probleskla stíhačka :-)

« Odpověď #5 kdy: 02. 11. 2011, 17:49:46 »
Možná jsem se jenom špatně vyjádřil, ale napsaný to je. Terminál jede, aji mkdyž zkusím midnight commander tak jede. Prostě stisknu power na bedně, najede mi to sem, do konzole se přepnout můžu, můžu se hrabat v souborech, akorát mi nejede to grafický prostředí.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 02. 11. 2011, 19:51:45 »
A když se pokusíš o startx , co to (ne)udělá?

« Odpověď #7 kdy: 02. 11. 2011, 21:02:42 »
Dělá to to, že jakmile to nahodím tak to nalítne do loadovací obrazovky, klasickej proužek nahrávací a pak to naběhne do tohoto stavu, kdy můžu jenom lítat v konzoli

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: Po instalaci Xfce nestartuje Fedora
« Odpověď #8 kdy: 02. 11. 2011, 23:41:23 »
Tady si asi nerozumíme, mne zajímá, co to udělá, když v konzoli potom napíšeš startx, což by mělo spustit grafiku, nebo vypsat nějakou chybu ....