Stojan pro tlustý notebook s větším náklonem

Longin

• 179
    • Zobrazit profil
Stojan pro tlustý notebook s větším náklonem
« kdy: 17. 06. 2026, 11:36:07 »
Notebook víceméně používám jen jako přenosnou výpočetní stanici, z které si udělám druhý displej. To znamená, že potřebuju plně nastavitelný stojan, který mi vytáhne notebook dostatečně vysoko a zároveň náklon je dostatečně velký, aby mi jeho klávesnice nezasahovala příliš do zorného pole hlavního displeje.

Vyzkoušel jsem několik stojanů od Axagon AXAGON STND-LR, Yenkee apod, ale mám problém s tím, že ty spodní záchytné packy nejsou dostatečně široké na tlustý notebook, respektive i při náklonu cca 45° to tam nedrží pevně.

Máte někdo tipy?

t2000

Re:Tipy na stojany pro tlustý notebook s většín náklonem
« Odpověď #1 kdy: 17. 06. 2026, 12:27:25 »
Dvouramenný držák LCD, na jednom držák NB (např. AlzaErgo Arm D65BN Essential).

Re:Stojan pro tlustý notebook s větším náklonem
« Odpověď #2 kdy: 19. 06. 2026, 08:35:40 »
Na tyhle úpravy se hodí 3D tiskárna (např. výtisk od JLCPCB - docela složitý díl 60cm3 i s dopravou 7USD) a trochu orientace v nějakém free 3D CADu (např. i Fusion360 DIY licence).

« Odpověď #3 kdy: 19. 06. 2026, 10:35:19 »
Citace
Vyzkoušel jsem několik stojanů od Axagon AXAGON STND-LR

"vyzkoušel" sice není "mám", ale pokud máš, tak zbastlit by to šlo za pár desetikorun: 1-2x "nábytkový úhelník" cca 50x50 (velikost dle potřeby), k tomu kousek oboustranné pásky nebo 2-4 šroubky (+matičky a případně podložky) a vrtačka. Úhelníky přilepit/přišroubovat k desce, na které leží notebook.. et-voila... i když ne uplně elegantní, tak funkční určitě.

« Odpověď #4 kdy: 19. 06. 2026, 10:42:29 »
Notebook víceméně používám jen jako přenosnou výpočetní stanici, z které si udělám druhý displej. To znamená, že potřebuju plně nastavitelný stojan, který mi vytáhne notebook dostatečně vysoko a zároveň náklon je dostatečně velký, aby mi jeho klávesnice nezasahovala příliš do zorného pole hlavního displeje.

Vyzkoušel jsem několik stojanů od Axagon AXAGON STND-LR, Yenkee apod, ale mám problém s tím, že ty spodní záchytné packy nejsou dostatečně široké na tlustý notebook, respektive i při náklonu cca 45° to tam nedrží pevně.

Máte někdo tipy?
Ano. Sklapnout laptop a poridit si druhy displej.Uz jen cena casu za premysleni nad resenim vam minimalne nejaky monitor adekvatni tomu suntu co do laptopu vetsinou davaji ten monitor zaplatilo.

Longin

• 179
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19. 06. 2026, 16:59:05 »

Máte někdo tipy?
Ano. Sklapnout laptop a poridit si druhy displej.Uz jen cena casu za premysleni nad resenim vam minimalne nejaky monitor adekvatni tomu suntu co do laptopu vetsinou davaji ten monitor zaplatilo.

Trampotama s druhým displejem jsem si už dávno prošel. :D Nejdřív jsem měl dva displeje, jeden hlavní a druhý většinou otočený na výšku, pak jsem přešel na jeden širokoúhlý, abych se nakonec vrátil na jeden 1440p a k tomu doplňkový druhý displej z notebooku, když je potřeba. Na těch teleskopických ramenech je fajn, že je s notebookem můžu zasunout dozadu na stůl podle potřeby.
U tenkých Thinkpadů jako jsou T14s jsem neměl problém, ale když jsem přešel na L14 a v práci nafasoval tlustý DELLovské workstationy, tak už to není prostě stabilní.