O2 internet na doma (Slovensko), vysoký packet loss

-Mam o2 800/200 mbit opticky internet na doma, funguju cez kable telekomu(novostavba, najblizsi rok tu nic ine nebude, alternativa je 30mbit wifina od lokalneho providera)

-O2 k tomu dava svoj EX3300-T0 so svojim upravenym firmwarom. Bez tohto routra internet fungovat nebude, ani sa neda prepnut do bridge modu

-Za tymto routrom mam ja svoje zariadenia(mikrotik rb5009ug+s+in, brocade 6450-48P switch, tplink eap 723 APcka...)

Problem ktory mam: Kazdych 20-60sekund sa mi na 0,5-1sekundu stratia packety... online hry trhaju, videohovory trhaju, stahovane subory sa poskodzuju, proste cele zle.

Mate nejaky napad co s tym? Je to reklamovatelne? Nevyznam sa v tom uplne a nikdy som takyto problem este riesit nemusel. Tu je ping test priamo z mikrotiku

Re:O2 internet na doma (Slovensko), vysoký packet loss
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:34:34 »
Konkretnu radu asi nedam, ale spomenul som si na prednasku Nefunguje internet: jak najít příčinu výpadku připojení od Petra Krčmářa.

https://www.youtube.com/watch?v=gGwsOpNOmr0

Za mna, mozno by som skusil traceroute, aby sa vedelo kde sa stracaju pakety.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 08:43:20 »
Dobry napad... stracaju sa na prvom hope, v tom zyxel routri...

Som zvedavy ako sa k tomu postavi technicka podpora

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 15:07:05 »
No zacal som to riesit...
-pomenil som kable, nic
-vsetko som vyresetoval a nastavil nanovo, nic
-odpojil som mikrotik od o2, zyxel prestal vypadavat
-pripojil som mikrotik, odpojil len brocade switch za tym, stale to fungovalo. Ked som pripojil switch tak to zase blbnut zacalo
-zacal som odpajat zariadenia zo switchu, po hodine doslo na to ze to robi hp elitedesk 800 g4 ktory mam pripojeny v racku... Ked ten zapojim do switchu tak o2 router na vstupe zacne vypadavat

-Chvilu som sa s tym hral, nic nepomahalo, akonahle bol zapnuty tak internetu hrabalo... Updatol som driver od internetovej sietovky a problemy prestali... Nechapacka. Stary driver na miniPC pripojenom cez switch, cez mikrokrotik sposoboval zaseky na O2 routri.

To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 15:24:20 »
To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.
Ten miniPC je pripojený tieneným alebo netieneným LAN káblom?

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 16:43:57 »
Netienenym 50cm kablom do switchu.