Ahojte,
Mám problém s mým 5–6 let starým notebookem, ThinkPad E14 Gen 2 s Ryzen 7 4700U.
Dnes, když jsem ho zapnul, objevilo se logo Lenovo, ale obrazovka začala blikat s pruhy a pak se zasekla/zamrzla. Nemohl jsem s tím nic dělat, tak jsem vyhledal nějaká možná řešení na internetu, které bych mohl zkusit. Jedno z řešení bylo podržet tlačítko napájení po dobu 60 sekund (resetovat ovladače). Při tom jsem si všiml, že se notebook stále zapíná a vypíná.
Poté, když jsem se ho pokusil znovu zapnout, obrazovka zůstala úplně černá. Tlačítko napájení se rozsvítí, ventilátor CPU běží asi 10 sekund a pak se zastaví, zatímco tlačítko napájení svítí dál. To je vše, co teď dělá.
Dříve, než jsem se pokusil odpojit baterii a baterii CMOS, abych ho resetoval, ventilátor běžel mnohem déle a po několikátém zapnutí se načetl BIOS, ale za pár sekund opět obrazovka zamrzla. Bohužel, žádný z pokusů (vyjmutí baterie, CMOS baterie, vyjmutí jedné z RAM, která není napájena, nebo vyjmutí SSD) nepomohl, notebook se chová stále stejně: při zapnutí kontrolka zapnutí svítí, ale USB porty nefungují a také obrazovka zůstává černá.
Mohl by mi prosím někdo poradit, v čem by mohl být problém a zda je možné ho opravit?
Děkuji.