1, bootovanie este nie je na hranici 10s, ale aj tych 16 - 18 sekund je dobry vysledok
2, suspend ide v pohode
3, nefungoval mi zvuk cez jack na externe reproduktory, ale aktualizaciou sa to vyriesilo (no este stale - aj vo verzii 9.10 - mi hraju na interne i externe repro naraz)
4, "_,O,X" som si dal radsej na pravu stranu... pravdou je, ze pouzivam castejsie CTRL+Q, ale sem tam ked som na to isiel touchpadom/myskou, tak som sa nevedel trafit - zvyk je zelezna kosela
5, socio veci vobec nemusim
...celkovo to nevyzera zle. Stale je vsak co zlepsovat. Hoci Ubuntu je upravovane pre zaciatocnikov, t.j. aby mali co najviac funkcneho hardwaru, odmysliac driver pre grafiku a wifi, ktore sa casto instaluju po povoleni instalacie softwaru tretich stran, najde sa stale chybicka krasy, napr. hotkeys pre pridavanie/uberanie jasu, zvuku, niekedy suspend atd.
Pridavanie socio sluzieb vidim ako dobra podpora pre FB a TW. Mozno si to ziska viac linuxakov-zaciatocnikov. No ja asi pojdem dalej - mozno arch linux. Nebootuje tak rychlo, ale zase PC rebootujem asi raz za tyzden, uz som si zvykol spat pri zvuku tociacich sa hlav HDD