Moj nazor je, ze by si mal kaslat hype driven development, lebo ked si zacnes citat internety, tak zistis, ze vsetky JS kniznice sami seba oznacuju za moderne. Ale moderne neznamena lepsie, alebo vhodne na tvoj projekt.
Osobne React povazujem za PHP dnednych dni, rovnako ako PHP bolo pred dekadov vsade, kazdy s nim robil, bolo cool a moderne, ale bola to ta technologicky najhorsia moznost v porovnani s konkurenciou.
Ked som tu na roote objavil HTMX, ach Boze, to bol uplne novy svet. Sice som si pri prvom projekte rozbil nos, lebo lebo som nachytal navyky z SPA frameworkov, ale ked som do tej paradigmy presil, tak som dokazal spravil webovu aplikaciu len cistim HTTP, HTML a modernym CSS (a 5 riadkov JS pre ochranu proti XSRF).
Potom je este moznost Blazor a tym mat v prehliadaci normalny staticky typovi jazyk, ktory je typovy aj v runtime a nie tu parodiu. To bol tiez uzasny zjav, s nim som zacal v roku 2017 a bol som slobobodny. Dnes sa uz posunul niekde inde a mozes mat hybridny mod, takze niektore komponenty funguju na klinetovi, ine na serveri a ine dokazu aj tam (po donacitani komponentu sa switchne zo server interactivity na kloientsku interaktivitu).
Ono je tak super, tam nemat node, netaha to polku internetu, npm install netrva pol hodinu, update kniznice o verziu 0.0.1 vam nerozbije celu aplikaciu do neskompilovatelneho stavu a dokonca si netreba strazit ci mam spravnu verziu node, lebo jeho aktulizacia spravi projekt nebuldnutelny.