Docela by mě zajímalo více zkušeností se synchronizací velkého množství souborů (řekněme do 1 TB).
Už přes 10 let používám Seafile jak na osobní věci, tak v pár organizacích. Osobní zkušenosti: nikdy jsem neměl žádný problém, ale synchronizuji jen jednu knihovnu nejdůležitějších věcí (momentálně 16 GB). V organizaci mám člověka, který je hyperaktivní ve Wordu a Powerpointu, na Macu používá ten Seadrive client (tedy přístup "vidíš vše, a sesynchronizuje se ti to až v momentu, kdy k tomu přistupuješ), a ten má občas nějaké problémy - typu "změny v konkrétní složce se přestanou propagovat oběma směry".
Takže, dříve jsem jasně odpovídal, že pokud někdo chce pouze sync souborů, tak Seafile: sync byl mnohem rychlejší (používají něco na způsob git repa), bezproblémový návrat k předchozím verzím, koš, šifrované knihovny. Když jsem tenkrát (asi 2015?) zkoušel Nextcloud, sync byl hrozně pomalý (hodně malých souborů to zabilo), plus si pamatuji nějaké rozsypy při aktualizacích. Hádám, že se současnou úrovní popularity je tohle už vyřešeno, docker compose pull + docker compose restart a klid?