Diky vsem za dosavadni reakce.
Kdyz budete mit chvilku cas, mrknete se na tohle:
https://ai-2027.com/
Pripadne si vyzkousejte schopnosti Cursor AI s Claude Sonnet. Mozna budete prekvapeni co to uz ted dokaze.
Jinak, co se me tyce, ja uz jsem ponekud obstarozni zbrojnos.
Studoval jsem elektrofakultu na VUT pred temer ctyriceti lety, tedy kdysi jeste za davneho totace. V tech dobach FIT neexistovala jako samostatna fakulta, ale jednalo se "pouze" o katedru v ramci elektrofakulty. Uzil jsem si tedy dobu, kdy vyvojari byli velmi cenenym zbozim a v zasade kazdej kdo nebyl totalne levej, se kralovsky uzivil. Zejmena devadesatky byly v tomhle smeru doslova paradni dobou - trh byl naprosto nenasyceny, hranice na zapad otevrene a vyborne placene prace bylo prakticky nekonecne mnoho, ale tohle je uz uplne jiny pribeh.
Dnes uz jsem nejakou dobu mimo obor a IT je pro me pouhym divackym sportem. 
Nicmene VUT FIT aktualne studuje muj syn (konci bakalarske studium a pak planuje jit na inzenyra) a ja si proste nemuzu pomoct, ale mam urcite obavy o perspektivu oboru v dlouhodobejsim horizontu. Z pochopitelnych duvodu nechci tyhle obavy prenaset na synatora a tak se z toho proste vypisuju tady. Snad mam jen prilis bujnou fantazii. 
Ahoj,
jsem absolvent FIT VUT 2004
pokud už tam je, tak už nemá smysl něco měnit. Škola mi dala v IT dobré základy, byl jsem konkurenceschopný i v zahraničí (Evropa). Musel jsem se doučit jazyky (angličtina a němčina) a doménu pro kterou jsem programoval a i dost věcí kolem programování.
Znám pár lidí, co šli po bc třeba na práva, nebo ekonomku.
Spíš než řešit jestli bude FIT a podobné fakulty konkurenceschopné, se zaměř na to kde a jak bude hledat první práci. Tam mu můžeš pomoct nejvíc a zkušenosti a kontakty, které máš využij na maximum. Takto mu můžeš pomoct. Ještě je důležité, aby ho to co bude dělat bavilo. Nemám to spočítaný, ale myslím, že od promoce jsem studiu dal řádově víc hodin, než kolik jsem strávil ve škole.
První práce ho bude formovat stejně, možná i významěji, než škola. Kdybych vycházel jen z toho, co jsem se naučil ve škole, tak jsem nepoužitelnej. Zároveň jsem měl štěstí, že jsem se zaměřil na jednu doménu (shodou náhod i štěsí, ale štěstí přeje připraveným). Programátor se zaměřením na jednu doménu bude v dnešní době mít lepší pozici, ať už se bude dít cokoliv než programátor který je schopný dělat "cokoliv".
Neboj on to nějak dá

, určitě má víc informací než ty nebo i já. Vzpomínám si na rozhovor, než jsem šel na VŠ.
"A to myslíš, že těch počítačů bude potřeba tolik? Jeden je na obci a jeden májí v JZD" "nevím, mě to baví", během studia praskla .net bublina,ale o tom jsem naštěstí neměl ani tušení.