Stejne se mi choval starsi stolni stroj ("uz" ryzen), ty hlasky o powersavingu vidim jeste dnes... podeziral sem kde co, vcetne zdroje, parametru sem tomu zkousel taky vnutit vicero, neuspesne. Spatne se to zkoumalo, kdyz to byl systemovy disk... :-D
Z live distra to delalo totez, jen sem si dokazal lip pocist v logu. Nakonec sem system nechal na 2.5" sata. Nvme se odpojovalo dal (a prislo mi ze postupne cim dal castej, ale mozna to byla uz alergie na poruchy)... nakonec sem nvme strcil do karty (laciny axagon z alzy) a tam jede uplne bez potizi.... a jeden by si rekl, ze je to "jen" mezixicht bez vlastni inteligence. (neumi to z redukce bootovat, no to resi ten 2.5"...)
Vzhledem k tomu, ze mi tam takto blbnulo taky vicero kusu ssd (a jinde se chovaly mravne)... podeziram spis neco na desce (studenak nebo problem s napajenim?).... a vzhledem k "dulezitosti" pocitace ... nechce se mi shanet jinou desku, abych to overil/vyvratil.
Blbe je, ze u notebooku karta do 4xPcie nic neresi. :-/ (a nerikam, ze pricina je stejna)
A zustal mi taky za nehtama jeden notebook... lenovo, nejaka ta levnejsi, tenka rada, ktery trpel timtez, disk chcipal postupne cimdal castej...vyzkouseny 3 ... ted uz nejde vubec, zije z flashky.... nabizena oprava byla na urovni tehoz kusu v bazaru... :-/ Tam je ale disk strceny do konektoru na kraji desky a prisroubovany na druhe strane k sasi stroje - a kdyz se notebook veme do ruk, krouti se jak had - takze ten konektor dela vlastne pant... cekam mechanicky problem a necekam zivotnost po oprave ; u Thinkpadu bych tise doufal v lepsi/bytelnejsi konstrukci....