Mám takový zajímavý případ. Trvalo to, než ÚOOÚ rozhodl, asi 2–3 měsíce. Dostal jsem obchodní sdělení od jednoho z hlavních hráčů na našem e-grocery trhu. Slečnu jsem upozornil na spam. Žádná omluva, nic, a za pár týdnů to přišlo zase. Tak jsem to nahlásil. Za pár týdnů jsem dostal ještě jedno obchodní sdělení, tak jsem to nahlásil taký. Než to ÚOOÚ rozhodl , přišlo jich ještě pár, na to čtvrté jsem upozornil znovu. Schválně jsem se podíval do logu a bylo tam 250 OK. Nevím teda, ale podle mě už se určitě nejedná o nějakou chybu.
Ale zajímavé je, jak ÚOOÚ rozhodl, viz:
Soulad
Na základě předmětného podání učinil Úřad základní opatření k zamezení rozesílání obchodních sdělení v rozporu se zákonem č. 480/2004 Sb., a tedy směřující k nastolení stavu, kdy obchodní sdělení budou v souladu s § 7 tohoto zákona zasílána pouze zákazníkům nebo dalším osobám na základě jejich souhlasu. Šíření obchodních sdělení subjektem, na který jste upozornil ve své stížnosti, bude Úřadem v rámci jeho dozorové působnosti nadále sledováno.
Mám nějaké zkušenosti, když to panda na nějakou malou firmu a po prvním nahlášení je z toho hned „porušení…“. Tady mi ale vrtá hlavou, jak to ukecali, a asi někdo dostal bonus na další nákup.