Int8 je 8 bit, takže 8G model při něm potřebuje 8GB. Ideálně vram nebo unifikované paměti.
A blbá otázka jak k tomu stěhování může dojít, co to může zapříčinit? Malé množství RAM,VRAM nebo jak
A jak to funguje na iGPU AMD Ryzen 7000 +DDR5? Selský rozum ríká, že to všechno i s příkladem je unifikovaná paměť, ale nezkoumal jsem, jak to je .
Příklad mám 16 GB RAM (schválně jsem dal 15let starý state of art). Hraje roli nastavení Dedikovane RAM pro iGPU? Tedy, pokud nastavím minimum dedikované VRAM (třeba 4GB : systém vidí 11.75 GB dostupné operační paměti), nějaká náročná hra si která chce 5GB si může ten 1GB alokovat z těch 11.75GB do "Shared VRAM".
Bude to z hlediska výkonu rozdíl, než když rovnou dám v BIOSu dedikované 8GB ? Pro LLM využití - hru jsem dal jako příklad. (V Biosu jde dát maximum poloviny fyzické RAM jestli se něco nezmění)
Příklad 2: mám 96GB RAM, stále iGPU, čili by se všechno mělo všude vejít. Ale i tak, je potřeba si ohlídat nějakou konfiguraci, aby nedocházelo k stěhování?
Stěhovat ho mezi ram a vram pořád dokola je zabiják výkonu.
A jaké je
hrubé výkonové srování, když žádné
stěhování nebude , ale poběží to jen na integrované grafice RDNA3 + DDR5.
1. grafika střední třídy s dostatkem dedikované RAM (aby se nesrovnávala RTX 5080 s RDNA3)
2. grafika střední třídy s dedikovanou VRAM, dostatkem RAM, ale nedostatkem VRAM (velikostně třeba půlka vypočtené velikost modelu)
3. můj příklad iGPU(1+2), dostatek celkové(jediné) RAM ?
(doufám kdy) nebude docházet
stěhování4. můj příklad iGPU(1+2), ale s nějakou podmnkou/omezení, které zapříčiní
stěhování ?
Jde mi o hrubý náčrt , jak si tyhle možnosti stojí relativně vůči sobě