Proč se cpe JavaScript na backend?

BoneFlute

• 2 003
    • Zobrazit profil
Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Odpověď #105 kdy: 22. 04. 2025, 13:09:44 »
A já rád dostávám za svou práci zaplaceno. A to za to, co chce zákazník udělat. Pokud nechce testy, nebude mít testy. Chce-li testy, dostane testy. To je celé.

No jo, ale stejnou optikou můžete říct, že zákazník chce špagety, dostane špagety, zákazník chce rozumný kód, dostane rozumný kód. Vy nemáte potřebu napsat kód nejlíp jak umíte?
Mám. Ale charita nejsem.

Taky se tu už skloňovala věc: proč bych do tohoto rozhodování měl zákazníka vůbec zatahovat. Testy nejsou jeho starost.
Nejsou. Ale charita nejsem.

Můžete si všimnout, že nikde jsem se ho neptal na to, zda to chce napsat v xslt, nebo v Rustu, nebo dokonce zda to mám otestovat.
Mohu. Ale charita nejsem. A navíc jsem (a chci být) námezdní síla, nikoliv dodavatel kompletních řešení.

Pak asi v pořádku. Já si raději napálím cenu a vybírám zákazníky, než abych nemohl psát s čistým svědomím.

« Odpověď #106 kdy: 22. 04. 2025, 20:23:16 »
Pak asi v pořádku. Já si raději napálím cenu a vybírám zákazníky, než abych nemohl psát s čistým svědomím.
Ono co jsem pochopil, tak pan Poljak asi píše menší kusy kódu dle zadání jiných týmů, těm to pak přehodí přes zeď a pokud v tom chtějí dělat úpravy a nebát se, že to rozbijou, tak si ty testy musí sami dopsat. Nebo tak něco.

« Odpověď #107 kdy: 22. 04. 2025, 20:32:08 »