Jaký USB DVB-T přijímač?

Jaký USB DVB-T přijímač?
« kdy: 19. 08. 2011, 07:39:08 »
Ahoj, stavim si HTPC pocitadlo a posledni co me chybi je DVB-T. Chtel bych poradit nejaky typ, ktery uz nekdo vyzkousel a ma podporu primo v jadru.
Diky za tipy
« Poslední změna: 19. 08. 2011, 10:21:18 od Petr Krčmář »

Re: Jaky USB DVB-T prijmac
« Odpověď #1 kdy: 19. 08. 2011, 07:51:46 »
Zdravím,
osobní zkušenost mám s Genius TVGO DVB​-T03. V ubuntu stačí nainstalovat linux-firmware, v kaffeine naladit stanice a vše pak běží korektně. Je dodáváno dálkové ovládání přes IrDA, to jsem ale nezkoušel rozchodit, protože ovládám počítač přes Bluetooth HID mobilem (Sony Ericsson), což je i pohodlnější :-)

« Odpověď #2 kdy: 19. 08. 2011, 08:13:25 »
Ten mám ale s novějším čipem ktery v ubuntu nefunguje, zkusil jsem i par návodů na kompilaci ovladace z netu ale neuspesne.

« Odpověď #3 kdy: 19. 08. 2011, 09:57:07 »
Chceš-li být future-proof, doporučuji koupit za necelé 2K PCTV nanoStick 290e, ovladače jsou od verze 3.0 v kernelu, jsou celkem použitelné a stále se vylepšují. Za nějaký ten rok dva, až spustí MUX v DVB-T2 se bude hodit.

Chceš-li co nejvíce ušetřit, kup USB DVB-T STICK z eBay za cca 300 Kč, krabičky vypadají stále stejně, ale střeva se diametrálně liší, nicméně snad ke všem dosud známým variantám existují funkční ovladače pro linux. Jen dej pozor, aby byla součástí balení redukce na IEC konektor pro připojení normální antény, protože ten přiložený pendrek je na pendrek :).

CIJOML

« Odpověď #4 kdy: 19. 08. 2011, 09:59:58 »
Leadtek WinFast DTV Dongle funguje uz dlouuuhooo. Sam sem pro nej tunil ovladac. Fungujou vsechny varianty cipu a prodava se na aukru nebo ebay za hubicku.

Re: Jaký USB DVB-T přijímač?
« Odpověď #5 kdy: 19. 08. 2011, 14:57:46 »
Já mám MSI Digivox Duo, ale ten už se nevyrábí. Po připojení k PC Ubuntu samy nahlásí, že chtějí ovladač, stáhnou si ho. Pak stačí jen naladit v Kaffeine nebo Me-TV. Výhodou je, že má dva tunery, je tak možné sledovat 1 program a zároveň nahrávat jiný, případně nahrávat dva různé (ze dvou různých multiplexů, ale zkoušeny i tři různé ze dvou různých multiplexů).
DVB-T2 pro mě nemá význam (tento notebook by nestíhal), až bude, tak vyměním i s notebookem :)

Murdej Ukrutný

« Odpověď #6 kdy: 27. 08. 2011, 13:16:33 »
Leadtek WinFast DTV Dongle funguje uz dlouuuhooo. Sam sem pro nej tunil ovladac. Fungujou vsechny varianty cipu a prodava se na aukru nebo ebay za hubicku.

na aukru ani ebay jsem nenasel :( tak jsem koupil novou Leadtek WinFast DTV Dongle mini (oranžová). A asi jsem trefil na nějaký s jiným švábem nebo co. Po pripojeni v lsusb vidim ze je to usbtv ale to je tak vsechno. V /dev/ se zarizeni neobjevi. Zkusil jsem zkompilovat ovladace podle nekolika navodu ale vysledek žádný.

Nějaký nápad?

Kód: [Vybrat]
Bus 002 Device 003: ID 0413:6a03 Leadtek Research, Inc.
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0
  bDeviceProtocol         0
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor           0x0413 Leadtek Research, Inc.
  idProduct          0x6a03
  bcdDevice            1.00
  iManufacturer           1 realtek
  iProduct                2 usbtv
  iSerial                 0
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength                 9
    bDescriptorType         2
    wTotalLength           25
    bNumInterfaces          1
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          4 USB2.0-Bulk&Iso
    bmAttributes         0x80
      (Bus Powered)
    MaxPower              500mA
    Interface Descriptor:
      bLength                 9
      bDescriptorType         4
      bInterfaceNumber        0
      bAlternateSetting       0
      bNumEndpoints           1
      bInterfaceClass       255 Vendor Specific Class
      bInterfaceSubClass    255 Vendor Specific Subclass
      bInterfaceProtocol    255 Vendor Specific Protocol
      iInterface              5 Bulk-In, Interface
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x81  EP 1 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
Device Qualifier (for other device speed):
  bLength                10
  bDescriptorType         6
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0
  bDeviceProtocol         0
  bMaxPacketSize0        64
  bNumConfigurations      2
Device Status:     0x0000
  (Bus Powered)

Re: Jaký USB DVB-T přijímač?
« Odpověď #7 kdy: 21. 09. 2011, 08:48:04 »
Takže nakonec jsem vybral LEADTEK WinFast DTV Dongle GOLD (mini nefunguje). Byl sice o neco dražší ale funguje dobře i při horším signálu, jen je problém s dálkovým ovládáním sice funguje ale někdy posílá dvojité stisknutí.

Sten

« Odpověď #8 kdy: 21. 09. 2011, 10:47:06 »
na aukru ani ebay jsem nenasel :( tak jsem koupil novou Leadtek WinFast DTV Dongle mini (oranžová). A asi jsem trefil na nějaký s jiným švábem nebo co. Po pripojeni v lsusb vidim ze je to usbtv ale to je tak vsechno. V /dev/ se zarizeni neobjevi. Zkusil jsem zkompilovat ovladace podle nekolika navodu ale vysledek žádný.

Já mám původní (ne mini) a na Ubuntu i Debianu funguje, je ale potřeba nainstalovat firmware. Ale kamarád si koupil ten samý (ne mini) a měl tam jiný šváb, se kterým měl velké problémy. Leadtek se v tomhle vůbec chová divně.

Kdyžtak jsem našel tenhle návod: http://wiki.ubuntu.cz/rtl2832u