Metronet končí, ke komu přejít?

Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Odpověď #270 kdy: 10. 06. 2025, 22:14:23 »
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je zde nějaký podobný odvážlivec, který zůstal u Jonu a už mu skončila smlouva, kterou měl ještě od Metronetu? Já mám smlouvu do července a zajímalo by mě, na co se připravit až přijde nová smlouva, resp. faktura, protože podle ceníku, který mají na webu bych měl za xDSL 50/10 s veřejnou IP adresou platit přes 800 Kč měsíčně. Tak by mě jen zajímalo, jestli se mám začít dívat po konkurenčních nabídkách nebo pro nás mají nějaký speciální ceník?

« Odpověď #271 kdy: 11. 06. 2025, 07:27:15 »
Zdravím,
zaplaceno jsem mel do konce dubna, faktura na další rok přišla někdy v prvních červnových dnech (nevím z hlavy, můžu se podívat) a částka na další období byla naprosto totožná jako za Metronetu.  Nebýt změny adres, tak bych si žádného přechodu nevšiml.
Za mě palec nahoru.
Petr

« Odpověď #272 kdy: 11. 06. 2025, 09:50:53 »
Zůstal jsem a podmínky se zatím nezměnily. Takže taky v pohodě.

« Odpověď #273 kdy: 11. 06. 2025, 10:20:56 »
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je zde nějaký podobný odvážlivec, který zůstal u Jonu a už mu skončila smlouva, kterou měl ještě od Metronetu? Já mám smlouvu do července a zajímalo by mě, na co se připravit až přijde nová smlouva

Smlouva s Metronetem, kterou převzal Jon, platí, dokud ji některá ze smluvních stran nevypoví. Takže pokud to někdo neudělal, tak není důvod, aby nějak "skončila" nebo místo ní přišla jiná.

podle ceníku, který mají na webu bych měl za xDSL 50/10 s veřejnou IP adresou platit přes 800 Kč měsíčně. Tak by mě jen zajímalo, jestli se mám začít dívat po konkurenčních nabídkách nebo pro nás mají nějaký speciální ceník?

Z kontextu okolností vyplývá, že pro nás mají speciální ceník.

Pokud by se Jon rozhodl zdražit, musí na to zákazníka předem upozornit a ten pak má právo od smlouvy odstoupit. Ihned, bez výpovědní lhůty a bez sankcí.
« Poslední změna: 11. 06. 2025, 10:27:25 od chan_hfc »

« Odpověď #274 kdy: 11. 06. 2025, 10:26:36 »
To je hodne zajmave.
Takze mam predplaceno az do podzimu, znamena to ze JON by mel dodrzet to dle Metronetu a mela by mi prijit znovu moje rocni faktura na dalsi rok?  :)
Pokud za stejne penize, tak nemam s tim problem, zaplatim casku naraz a nemusim to resit nebo se o to starat.

« Odpověď #275 kdy: 12. 06. 2025, 10:43:30 »
Dobrý den,
[..] protože podle ceníku, který mají na webu bych měl za xDSL 50/10 s veřejnou IP adresou platit přes 800 Kč měsíčně

Za 50/10 xDSL 739 Kč měsíčně (plus ještě za veřejnou IP adresu k tomu)? To se asi někdo uklepl, ne? Ostatně i v kontextu jejich ceníku to nedává moc smysl.

« Odpověď #276 kdy: 12. 06. 2025, 11:55:13 »
Za 50/10 xDSL 739 Kč měsíčně (plus ještě za veřejnou IP adresu k tomu)? To se asi někdo uklepl, ne? Ostatně i v kontextu jejich ceníku to nedává moc smysl.

Oni tam na xDSL nikoho nemají a vůbec nemají zájem něco takového prodávat, leda snad v místech, kde nejedou ty jejich wifiny, co vydávají za optiku.

« Odpověď #277 kdy: 15. 06. 2025, 22:34:30 »
Děkuji všem za odpovědi.
Jsem u JONu celkem spokojený, všechno funguje tak jak má, s rychlostí jsem žádný problém nezaznamenal, takže pokud je nenapadne nějak hodně zdražovat, nemám důvod odcházet jinam.

Dobrý den,
[..] protože podle ceníku, který mají na webu bych měl za xDSL 50/10 s veřejnou IP adresou platit přes 800 Kč měsíčně

Je zajímavé, že xDSL 50/5 tam mají za 499 Kč měsíčně, to mi příjde jako taková běžná cena, ale zajímalo by mě, jak se dostali k té cené 739 Kč měsíčně za xDSL 50/10.

« Odpověď #278 kdy: 15. 06. 2025, 23:35:03 »
CETIN má jeden takový speciální produkt (GO PLUS), který nabízí "oficiálních" až 50/10, a ten stojí velkoobchodně víc než VDSL 250/50. Tak to bude nejspíš on.
Vedle toho poskytuje CETIN produkt "GO" s rychlostí "oficiálních" až 50/5, který ale povětšinou jede až 50/10, a stojí o 138 Kč míň než těch "oficiálních" 50/10.

Tak to možná bude zdroj těch 739 Kč za 50/10.

« Odpověď #279 kdy: 16. 06. 2025, 09:52:37 »
Ten GO PLUS podle specifikace nemá předávací rozhraní VDSL, ale jen 1GBE. Neznám to přesně, tak možná tlachám, ale přijde mi, že to je produkt pro nějaký starý FTTB přípojky - přivedli optiku do sklepa a pak switchem a metalikou tahají do bytů.

« Odpověď #280 kdy: 16. 06. 2025, 15:17:14 »
Gigabitový ethernet je tam jako předávací rozhraní proto, že VDSL stranu povinně řeší Terminátor.

« Odpověď #281 kdy: Dnes v 14:40:52 »
Skončilo mi roční předplatné od Metronetu. JON mi poslal fakturu kde je cena kterou jsem očekával (stejná jako od Metronetu, při roční platbě). Takže kromě změny veřejné IPv4 při migraci je za mě vše OK. Jenom je tedy škoda že stejnou službu u nich nový zákazník nemůže pořídit, resp. určitě ne za stejně výhodnou cenu.