Moc děkuji všem za odpovědi a vaše zkušenosti, vážně, moc mi to pomohlo.
Problem s odchodem je v mistech, kde mela optiku Nej/Netbox, ale nema ji tam nikdo jiny. CETIN sice planuje tuhle infrastrukturu zaclenit do velkoobchodni nabidky (aby ji mohli vyuzivat vsichni operatori), ale co jsem naposledy kontroloval, tak to zatim jeste neprobehlo.
Dusledek? Na takove infrastrukture jsou zatim dostupne sluzby jen od O2. Za me je to fail od UOHS, mel pri schvalovani slouceni stanovit podminky zachovani puvodnich sluzeb do doby, nez bude infrastruktura skutecne zpristupnena vsem velkoobchodnim partnerum CETINu.
Ještě se zeptám pana Radka Zajíce, jakým způsobem se dá zkontrolovat, že už se Netbox začlenil do nabídky CETINu?
Protože pro mě to v podstatě znamená, že jsem v hajzlu

. Tak jako kdysi na moji adrese bylo jen UPC, které si se mnou vytíralo zadek, tak teď je tu pouze O2 (když nepočítám některé nepoužitelné alternativy) a z výše citovaného příspěvku je jasné, že sice O2 slíbilo antimonopolnímu úřadu, že se o síť CETINu podělí, ale je otázkou jestli někdo řešil v jakém rozsahu a hlavně k jakému datu se tak stane.
No nic, zatím si jdu pobrečet na pobočku O2, aby mi podruhé zrušili to, co jsem si neobjednal