Co přinese sloučení Nej.cz s O2?

CFM

• 122
    • Zobrazit profil
Re:Co přinese sloučení Nej.cz s O2?
« Odpověď #105 kdy: 20. 04. 2025, 12:37:05 »
Souhlas, když je vhodná alternativa. Ke komu a na jaký tarif se podařilo prchnout (pro inspiraci ostatním)?

« Odpověď #106 kdy: 20. 04. 2025, 13:21:58 »
Problem s odchodem je v mistech, kde mela optiku Nej/Netbox, ale nema ji tam nikdo jiny. CETIN sice planuje tuhle infrastrukturu zaclenit do velkoobchodni nabidky (aby ji mohli vyuzivat vsichni operatori), ale co jsem naposledy kontroloval, tak to zatim jeste neprobehlo.

Dusledek? Na takove infrastrukture jsou zatim dostupne sluzby jen od O2. Za me je to fail od UOHS, mel pri schvalovani slouceni stanovit podminky zachovani puvodnich sluzeb do doby, nez bude infrastruktura skutecne zpristupnena vsem velkoobchodnim partnerum CETINu.

« Odpověď #107 kdy: 20. 04. 2025, 13:24:09 »
OKU kódy jsou k dohledání na webové verzi samoobsluhy,
To máte pravdu, ale: není efektivnější demonstrativní odchod, než si pro šest telefonních čísel nechat postupně diktovat ty kódy od agentky na telefonu.
Moje zkušenost byla, že po čtvrtém čísle to vzdala a přepojila mne na nohoho z retencí, kdo měl možnost přijít s lepší nabídkou.
(Ale je to pár let stará zkušenost, tak neručím za to, že tak ještě fungují.)

« Odpověď #108 kdy: 20. 04. 2025, 16:52:27 »
Souhlas, když je vhodná alternativa. Ke komu a na jaký tarif se podařilo prchnout (pro inspiraci ostatním)?
Každý si musí dostupnost konkurence nějak sám prověřit ve své lokalitě. Ale těch míst, kde je akorát Kyslík a nikdo jiný, snad až tolik nebude. U mě byla volba PODA, ale i kdyby nebyla, tak stejně bych šel od Nej.cz/O2 pryč. Klidně i na LTE, pokud by nebylo vyhnutí.

qw84

« Odpověď #109 kdy: 20. 04. 2025, 17:26:03 »
Mě se povedlo na přechodu od Nej.cz k O2 dostat na lepší cenu než jsem původně měl, ale je to fakt náhoda.
U Nej jsem měl dojednanou cenu za 100Mbit VDSL na 379kč po přechodu k O2 mě zvedli cenu na 449kč a dali mě k tomu TV Modrou kterou vůbec nepotřebuju. Náhodou se mě ozval člověk co se zabývá retencema u velký trojky dostal se na cenu 349kč s TV(Oneplay k internetu) :D Údajně se dá dostat ještě níž pokud máte od O2 více služeb třeba mobilní tarif, nebo TV (oneplay) více čísel atd. 

CFM

• 122
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 20. 04. 2025, 18:17:07 »
Každý si musí dostupnost konkurence nějak sám prověřit ve své lokalitě. Ale těch míst, kde je akorát Kyslík a nikdo jiný, snad až tolik nebude. U mě byla volba PODA, ale i kdyby nebyla, tak stejně bych šel od Nej.cz/O2 pryč. Klidně i na LTE, pokud by nebylo vyhnutí.
Přeji vám, že jste měl dostupnou rozumnou alternativu. Zde O2 zabilo jedinou firmu poskytující opravdový internet (symetrický, veřejná IPv4/IPv6, ONT bridge který žere jen 3.5W, rozumná cena). Nyní je další možností bývalé UPC pod taktovkou Vodafone, což jsou podobní dobráci (nesymetrické, pronájem modemu co žere 17-24W, cena +/- stejná).
Tyhle velké firmy prostě systematicky ničí opravdovou konkurenci: koupit a pak ještě náklady vyždímat ze zákazníků. Je to hnus, který se neodpouští, ale přesto zdařilá metoda ...

« Odpověď #111 kdy: 25. 04. 2025, 15:10:21 »
Moc děkuji všem za odpovědi a vaše zkušenosti, vážně, moc mi to pomohlo.

Problem s odchodem je v mistech, kde mela optiku Nej/Netbox, ale nema ji tam nikdo jiny. CETIN sice planuje tuhle infrastrukturu zaclenit do velkoobchodni nabidky (aby ji mohli vyuzivat vsichni operatori), ale co jsem naposledy kontroloval, tak to zatim jeste neprobehlo.

Dusledek? Na takove infrastrukture jsou zatim dostupne sluzby jen od O2. Za me je to fail od UOHS, mel pri schvalovani slouceni stanovit podminky zachovani puvodnich sluzeb do doby, nez bude infrastruktura skutecne zpristupnena vsem velkoobchodnim partnerum CETINu.

Ještě se zeptám pana Radka Zajíce, jakým způsobem se dá zkontrolovat, že už se Netbox začlenil do nabídky CETINu?

Protože pro mě to v podstatě znamená, že jsem v hajzlu :D. Tak jako kdysi na moji adrese bylo jen UPC, které si se mnou vytíralo zadek, tak teď je tu pouze O2 (když nepočítám některé nepoužitelné alternativy) a z výše citovaného příspěvku je jasné, že sice O2 slíbilo antimonopolnímu úřadu, že se o síť CETINu podělí, ale je otázkou jestli někdo řešil v jakém rozsahu a hlavně k jakému datu se tak stane.

No nic, zatím si jdu pobrečet na pobočku O2, aby mi podruhé zrušili to, co jsem si neobjednal   ;)

« Odpověď #112 kdy: 25. 04. 2025, 20:32:09 »
V podstate staci porovnat vysledek overeni dostupnosti na webu O2 a na webu CETINu.
Napriklad na adrese Příbramská 2497/1 v Aši je exNej, O2 vraci gigabitovou optiku, CETIN zminuje jen 100 Mbps DSL.