Nechtěl jsem se k tomu vracet, ale přece.
Několikrát jsem narazil v různých diskuzích na to, že když se někdo na něco zeptá (a ptá se asi proto, protože to neví nebo prostě to neumí udělat) proto asi forum je, tak je spousta lidí, kteří mají snahu mu to vysvětlit a poradit. Někdy se ale najdou i tací, kteří tazatele odbydou slovy "to si vygoogli, dostuduj....". Vždy mám silné podeření, že tito odpovídající sami naznají řešení. Všem, kteří mi odpověděli a přišli s nějakým názorem, těm děkuji. Děkuji, že jste věnovali svůj čas a chtěli poradit.
Ale zpět k "mému" problému, který zajímal i jednoho diskutujího a i on chtěl znát třešení.
Problém se pokusím znovu popsat.
Zadání je takové jaké je. V tuto chvíli to nemohu udělat jinak, tak prosím o rady jak řešit tuto situaci. Nějaké řešení navhl už "5nik", ale zadání nebylo kompletní.
Jsou dvě LAN sítě. 192.168.103.x a 192.168.1.x. Každá síť má svůj router s vlastním připojením do internetu. Každá síť si "žije" svým životem. Na routerech je i DHCP. Obě LAN jsou v defaultní VLAN1 switchů. LAN1 ....103.x má switch TP-Link SG3210. LAN2 ....1.x má switch TP-Link SG 2218. Oba switche umí L2+. Na switchi v LAN1 ...130.x využívám VLANy (tři). Přístup VLAN mezi sebou a LAN1 mi řídí router sitě LAN1 ...103.x
Cíl:
Potřebuji z LAN1...103.x (minimálně z jednoho PC) mít přístup na všechna zařízení v LAN2 ...1.x kvůli správě. A také potřebuji (v prvním dotazu jsem to nepsal, abych to nekomplikoval) abych z jednoho (časem možná z více PC) v LAN2 mohl do sítě LAN1...103.x na server.
switche LAN1 a LAN2 jsou fyzicky vedle sebe a mohu je propojit (např. porty8). Porty jsou zkoušel nastavit různě ale nedostal jsem se ke správnému výsledku.
Je to řešitelné? Díky