Konfigurace OpenWrt routeru jako bezdrátového switche

Re:Konfigurace OpenWrt routeru jako bezdrátového switche
« Odpověď #30 kdy: 20. 03. 2024, 12:39:30 »
To vždy musí posoudit uživatel. Často se OpenWRT dává na zařízení, která už výkonově (či jinak) nepostačují ani s originálním FW. Přesto mohou bez problému sloužit jako AP někde v dílně, garáži, případně dělat prostě hloupý switch. Dlouho jsem použival starý TP-Link jako separátní AP pro všemožné IoT krabičky, které stejně nepodporují nejnovější Wi-Fi standardy a nemají velké požadavky na šířku pásma.
Děkuji za postřeh, přesně na tyhle věci to lovím z kontíků. zkoušel jsem si i u jednoho starýho routeru ovládat relé pomocí diod na routeru, u novýho zařízení bych si to netroufnul....

BTW: minulý týden jsem dostal Cisco 1130 AP, dle verze firmwaru (pokud se nemýlím) tak by tam měl být nahraný firmware na autonomní accespoint. Když jsem to zkoušel konfigurovat, tak to neumí WPA2-personal ale umí to radius server. Vím, že se nemám montovat do věcí, kterým nerozumím, ale nešlo by tam nějak nahrát openwrt nebo něco jinýho? Případně, vím že je to na zasíťování dílny totální overkill, ale je pro mě dosažitelný (je to průchozí pro začátečníka) nakonfigurovat openradius server na např nějakém rpi, nebo routeru?

Re:Konfigurace OpenWrt routeru jako bezdrátového switche
« Odpověď #31 kdy: 21. 03. 2024, 10:59:18 »
Taky jsem tu měl kdysi Cisco 1130 AP, sám jsem do nich nahrával ten autonomní FW, a pak jsem se podíval kolik to žere a jak to topí... takže šli dávno z domu za odvoz. Umí to jen 802.11g, a už před lety nemělo cenu se tím zabývat, protože FW je starý, omezený,... OpenWRT na to nejde.

Klidně si s radius serverem hraj, ale asi by mělo smysl opět k tomu využít nějaký obyčejnější HW, než tyhle staré korporátní křápy.