Připojení k VPN z Bali, Egypta a Dubaje

Připojení k VPN z Bali, Egypta a Dubaje
« kdy: 13. 03. 2024, 08:34:27 »
Mohu přistupovat na VPN typu Wireguard z Bali, případně Dubaje. Z Egypta mi to nejde, dá se to případně obejít? Máte někdo praktickou zkušenost?

noob

Re:Připojení k VPN z Bali, Egypta a Dubaje
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2024, 08:55:35 »
1. Zkusit změnit port té VPN. Speciálně v hotelích bývají taxativně povolené jen některé porty. 2. Změnit poskytovatele internetu.

Ozi

« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2024, 09:04:54 »
Konkrétně s Egyptem mám několikaleté špatné zkušenosti. Hotelové wifi ani mobilní data místních roamingových partnerů O2 neumožní sestavení VPN tunelu.

« Odpověď #3 kdy: 13. 03. 2024, 10:23:12 »

« Odpověď #4 kdy: 13. 03. 2024, 10:24:44 »
Nemůže být důvod toto?
https://www.gp-digital.org/world-map-of-encryption/

Používání šifrování v Egyptě podléhá povolení Národního telekomunikačního regulačního úřadu, ozbrojených sil a subjektů národní bezpečnosti; Národní telekomunikační regulační úřad je zodpovědný za vydávání licencí pro nasazení jakékoli šifrovací technologie v Egyptě. Operátoři a poskytovatelé musí veškeré technické možnosti, včetně vybavení, systémů, softwaru a komunikace, umožnit ozbrojeným silám a subjektům národní bezpečnosti vykonávat jejich pravomoci, včetně možností dešifrování šifrované komunikace. Porušení zákona se trestá odnětím svobody nebo vysokou finanční pokutou.

« Odpověď #5 kdy: 13. 03. 2024, 11:25:49 »
V Egyptě jsem měl místní Vodafone a IPsec nešel, většinou mi v těhlech státech proteče openvpn s port-share na 443 nebo SSTP, protože to zmate ty jejich chytré firewally, které na dané ip adrese najdou funkční web, ale v Egyptě mi tam něco tohle spojení každých 30-60 sekund ukončovalo, takže to bylo spíš nefunkční.

Nakonec jsem skončil u ssh, přes který jsem tuneloval openvpn a svůj účel to splnilo, hnal jsem přes to i RDP.

« Odpověď #6 kdy: 13. 03. 2024, 11:54:56 »
V hotelu jsem v Dubaji neřešil, v normálním bytě to samozřejmě nikdo neblokoval, takže WG bez problémů. V hotelech a podobně bude obecně problém s přímým spojením ven, všechny porty budou zavřené, vlastní DNS a webový provoz přes proxy. Ale teoreticky by mohla fungovat microsoftí SSTP, která běží normálně přes 443 a v některých hotelech jsem s tím problém neměl (ale nejednalo se o výše zmíněné země). Měl by fungovat i IPSec, spousta klientů hotelů se potřebuje pracovně připojovat do firemní sítě. A předpokládám že i další VPN, které běží přes 443 (Fortigate, Sonicwall,...) budou fungovat.
Nebo si koupit data a fungovat přes mobil/modem, tam to omezovat nikdo taky nebude. Maximálně budou blokovat různé veřejné VPN služby, ale cokoliv vlastního určitě ne. Třeba do Emirátů se vyplatí pořídit nějakou virtuální eSIM, akorát v nich nikdy nebude hlas, ten funguje až u místních sítí, cena místní SIM i tak přijatelná, ale bohužel SIM jde pořídit až na místě (kopírují si pas) a platí to i u eSIM.

Džan

« Odpověď #7 kdy: 13. 03. 2024, 14:56:05 »
V Emirátech jsem jel na nějaké datové SIM (Monty eSIM), 3 GB za 8.5 USD, pokrytí globálně. Fungoval Wireguard, IPsec i OpenVPN. Na hotelových WiFi taky fungovalo téměř vše. V Abú Dhabí na letištní WiFi fungoval Wireguard taky. Naopak jsem měl problém na Hotelu v Norimberku, kde nefungovalo skoro nic a na 4G v Moldavsku, které nefungovalo každou hodinu.

« Odpověď #8 kdy: 14. 03. 2024, 10:48:14 »
U těch "virtuálních" SIM to může být problém, nevím, jak přesně to mají udělané, ale jakmile to poběží přes infrastrukturu lokálního operátora a bude VPN tvrdě blokovat, nebude to fungovat na žádné SIM. Každopádně v Emirátech mobilní operátoři VPN neblokují, ale netestoval jsem veřejné služby, tam to opravdu nemusí fungovat.
Ty eSIM jsou pouze lepší v tom, že si je člověk bez problémů pořídí dopředu a má lepší cenu než lokální data.

« Odpověď #9 kdy: 14. 03. 2024, 14:45:45 »
A má někdo zkušenost s Bali?

« Odpověď #10 kdy: 14. 03. 2024, 18:08:47 »
Pokud se nikdo neozve, doporučuju se zkusit zeptat na nějaké české skupině na FB, určitě bude existovat a určitě to někdo řešil, možná to tam půjde i najít. Většinou jsou tam i místní, kteří se v tom trošku orientují.

« Odpověď #11 kdy: 14. 03. 2024, 20:33:12 »
Pokud je dnes někde blokace, tak obvykle na L7 a pouhá změna portů nepomůže. Potřebujte WebSocket, nebo pro datově nenáročný přenos VPNoverDNS https://www.root.cz/clanky/tunelujeme-provoz-pomoci-dns-cesta-ven-ze-site/

Jigdo

• 501
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 15. 03. 2024, 19:35:03 »
Muzete vyzkouset tohle?

https://freesocks.org/docs/

(Bohuzel to funguje pouze v zemich s restrikcemi ....)

« Odpověď #14 kdy: 16. 03. 2024, 13:39:22 »
Egypt blokuje VPN na úrovni státu, není to rozmar operátorů, nebo omezení hotelových wifi.

Ještě 3/4 roku zpět mi v Egyptě s Mullvad VPN fungovalo toto:
https://mullvad.net/en/help/intro-shadowsocks