Dělal jsem to přímo Lifecycle Manageru, který si umí osahat repozitáře Dellu, ale očividně až od nějaké verze, takže je nejdříve potřeba zupdatovat iDRAC, což zaktualizuje i něco v tom LM. Některé servery byly potom zhruba na těch 20-30 minut, některé se ale bránily, chtělo to několikrát otočit, než se to chytlo. Potom to řvalo, že se tomu nelíbí nějaký balíček a tak, takže zase kolečko... Prostě firmwary, všichni víme, že se to nejspíš kompiluje z home adresáře někoho, kdo už 5 let není ve firmě. Nevěřím, že existuje na světě člověk, který by tomu do hloubky a šířky rozuměl.
Je to zajímavé téma, ale myslím, že způsoby upgradu firmware úplně nesouvisí s prodejem.
Co se týče pamětí, dokupoval jsem nějaké moduly, takže teď nějaké odprodávat nedává úplně smysl. Vycházel jsem z toho, že 64 GB RAM je dnes na server takové praktické minimum. To už v době, kdy smartphony střední třídy mají celkem běžně 16 GB a laptopy poměrně často 32 GB RAM je snad pochopitelné a výhody větší RAM jsou v tomto föru většině lidí dobře známé.