Prodám 3 servery Dell PowerEdge R330 s 64 GB RAM

Prodám 3 servery Dell PowerEdge R330 s 64 GB RAM
« kdy: 19. 12. 2023, 01:09:58 »
Prodám tři servery Dell PowerEdge R330 (1U) ideálně osobně v Praze.

Dva servery jsou na bázi Intel Xeon E3-1270 v5:
  • 64 GB ECC RAM (4x 16 GB @ 2133 MHz, samotné paměti jsou nové Kingston https://www.kingston.com/en/memory/search?partid=KTD-PE426E/16G)
  • 6x 300 GB disk s 15k rpm SAS disky přes PERC H730, možné rozšíření 2 volné pozice se záslepkou
  • Bootovat je možné z modulu, který je osazený 2x 8 GB SD kartou v zrcadle.
  • Na desce je ještě volný SAS a SATA konektor
  • Servery mají volné pozice - 1 FH PCIe 16x a 1 HH PCIe 8x konektor
  • Redundantní zdroje 350W 80Plus Platinum
  • Vepředu je DVD mechanika, 2x USB a VGA, malý displej
  • Zezadu je 2x 1 Gb NIC onboard Broadcom, dedikovaný iDRAC port, COM, VGA, 2x USB
  • iDRAC 8 Enterprise

Třetí server je o půl generaci novější, na bázi Intel Xeon E3-1270 v6, již s logem Dell/EMC:
  • 64 GB ECC RAM (4x 16 GB @ 2400 MHz, dvě paměti jsou nové Kingston https://www.kingston.com/en/memory/search?partid=KTD-PE426E/16G, dvě jsou původní Micron na 2400 MHz. Nezaznamenal jsem žádnou nestabilitu.)
  • 5x 300 GB disk s 10k rpm SAS disky připojené přes PERC H730 snad pomocí SAS3, možné rozšíření 2 volné pozice se záslepkou
  • Bootovat je možné z modulu, který je osazený 2x 8 GB SD kartou v zrcadle.
  • Na desce je ještě volný SAS a SATA konektor
  • Servery mají volné pozice - 1 FH PCIe 16x a 1 HH PCIe 8x konektor
  • Redundantní zdroje 350W 80Plus Platinum
  • Vepředu je DVD mechanika, 2x USB a VGA, malý displej
  • Zezadu je 2x 1 Gb NIC onboard Broadcom, dedikovaný iDRAC port, COM, VGA, 2x USB
  • iDRAC 8 Enterprise

K serverům můžu v ceně dodat lyžiny i kabelové managery. Servery byly provozovány v čistém prostředí, všechny plechy jsou navíc otřené.

Cena: 7499 Kč/ ks.

Prosím o kontakt na e-mail: adam [.] kalisz
  • gmail [.] com[/b]

Re:Prodám 3 servery Dell PowerEdge R330 s 64 GB RAM
« Odpověď #1 kdy: 21. 12. 2023, 12:15:52 »
Samozřejmě iDRAC, BIOS a další firmwary jsou aktuální.

« Odpověď #2 kdy: 21. 12. 2023, 13:24:09 »
Dalo by se bavit o lepší ceně třeba bez disků a s polovinou paměti? Na soukromý účely je ten server pro mě zbytečně drahý a navíc i zbytečně výkonný.
A pokud se nepletu, tak Dell naštěstí na rozdíl od HPE neblokuje přístup k aktualizacím serverů bez záruky, takže jde průběžně aktualizovat i starý železo, dokud vycházejí aktualizace.

« Odpověď #3 kdy: 23. 12. 2023, 21:02:46 »
Dalo by se bavit o lepší ceně třeba bez disků a s polovinou paměti? Na soukromý účely je ten server pro mě zbytečně drahý a navíc i zbytečně výkonný.
A pokud se nepletu, tak Dell naštěstí na rozdíl od HPE neblokuje přístup k aktualizacím serverů bez záruky, takže jde průběžně aktualizovat i starý železo, dokud vycházejí aktualizace.

Dobrý den, obávám se, že mám vždy jen 64GB RAM verze a kdybych RAM vyndal, tak mi tu zůstane ležet. Aktualizace sice můžete dělat, ale strávíte tím i v případě Lifecycle Managera určitě tak půl hodiny nejméně, když víte co a jak a firmware si správně osahá síť atd. Z mé aktuální zkušenosti můžu říct, že se 6 servery takto můžete strávit klidně půl dne. Protože starší iDRAC se musí updatovat s mezikroky a bez určité verze iDRAC Lifecycle Manager aktuální updaty nenajde.

Můžu Vám nabídnout verzi pouze s Intel Xeon E3-1270 v5, 64 GB RAM, jedním zdrojem, PERC H330 a 2x 300 GB @ 10k SAS disky. Za takový kousek bych byl ochoten jít na 5999 Kč. Dejte mi prosím do e-mailu uvedeného tučně v nabídce vědět, jestli by to pro Vás bylo vyhovující.

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. 12. 2023, 22:05:36 »

ja mam nejaky stary hp server, myslim generace 6, a dal bych ho treba jen za 1000,-
streva si ale nepamatuju musel bych to zjistit. postou by to bylo slozite, odkud jste?
sz: alex6bbc@gmail.com

RDa

• 2 674
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 12. 2023, 23:26:59 »
Pokud by byla cena zajimava, tak 2x16G DDR4 ECC UDIMM bych vzal (idealne ty Micron, 2400 MT/s), co zbydou po degradaci stroje.

« Odpověď #6 kdy: 24. 12. 2023, 14:02:08 »
Hotový aktualizace samozřejmě spoustu času ušetří, moc dobře to znám, jak to u Dellů trvá, zvlášť když se použije aktualizační DVD. Ale myslel jsem to tak, že i teď není problém ty aktualizace pustit a server se zaktualizuje. U HPE je s tím po záruce docela problém.

« Odpověď #7 kdy: 24. 12. 2023, 18:39:28 »
zrovna dneska jsem to udelal u r340 a trvalo to 20min. jen z toho nabootujes nemusis nic delat pak se to samo rebootuje.. predtim stahnout iso dell repository managerem a vypalit na flasku mohlo bejt ja nevim +10min?
tak me napadlo jestli to nedelas zbytecne oklikou.
hpe me tohle podstatne horsi, nebo neznam ty spravny triky :)

« Odpověď #8 kdy: 25. 12. 2023, 00:51:19 »
Dělal jsem to přímo Lifecycle Manageru, který si umí osahat repozitáře Dellu, ale očividně až od nějaké verze, takže je nejdříve potřeba zupdatovat iDRAC, což zaktualizuje i něco v tom LM. Některé servery byly potom zhruba na těch 20-30 minut, některé se ale bránily, chtělo to několikrát otočit, než se to chytlo. Potom to řvalo, že se tomu nelíbí nějaký balíček a tak, takže zase kolečko... Prostě firmwary, všichni víme, že se to nejspíš kompiluje z home adresáře někoho, kdo už 5 let není ve firmě. Nevěřím, že existuje na světě člověk, který by tomu do hloubky a šířky rozuměl.
Je to zajímavé téma, ale myslím, že způsoby upgradu firmware úplně nesouvisí s prodejem.

Co se týče pamětí, dokupoval jsem nějaké moduly, takže teď nějaké odprodávat nedává úplně smysl. Vycházel jsem z toho, že 64 GB RAM je dnes na server takové praktické minimum. To už v době, kdy smartphony střední třídy mají celkem běžně 16 GB a laptopy poměrně často 32 GB RAM je snad pochopitelné a výhody větší RAM jsou v tomto föru většině lidí dobře známé.

« Odpověď #9 kdy: 26. 12. 2023, 11:05:16 »
zrovna dneska jsem to udelal u r340 a trvalo to 20min. jen z toho nabootujes nemusis nic delat pak se to samo rebootuje.. predtim stahnout iso dell repository managerem a vypalit na flasku mohlo bejt ja nevim +10min?
tak me napadlo jestli to nedelas zbytecne oklikou.
hpe me tohle podstatne horsi, nebo neznam ty spravny triky :)

20 minut to možná trvá u jednoduších serverů typu R3x0. U R750 nebo R640 s několika řadiči a síťovkami to klidně trvá přes hodinu a půl, brzdit to samozřejmě může i to, že ty aktualizace vždycky dělám přes virtuální konzoli. Aktualizace přímo přes iDRAC je mnohem rychlejší, ale i tak u těch velkých serverů trvá.
Aktualizace přes SPP u HPE trvá podobně dlouho, navíc HPE po skončení záruky blokuje jejich stažení. Teď jsem dlouho neviděl nějaký novější iLO, tak netuším, jestli už je konečně možný aktualizovat přímo přes iLO. Celkem nedávno to ještě nešlo.

« Odpověď #10 kdy: 31. 12. 2023, 02:38:26 »
Jeden server je zarezervovaný, domluvili jsme se na jiné konfiguraci disků. Můžu případně nabídnout ještě několik 300 GB @ 15k rpm disků.

« Odpověď #11 kdy: 21. 03. 2024, 12:09:38 »
Nyní jsou servery dostupné se slevou: https://forum.root.cz/index.php?topic=28809.0