Zigbee brána Tuya s aplikací Mi Home

vesterna12

• 124
  • byrokracie zabíjí kreativitu
    • Zobrazit profil
Zigbee brána Tuya s aplikací Mi Home
« kdy: 01. 12. 2023, 18:07:27 »
Chtel bych se zeptat zdejich expertu na domaci automatizaci jestli bude brana
Tuya Multi Mode Gateway fungovat s aplikaci Mi Home?
Nebo se mam radeji primo koukat pro brane od Xiaomi?
Pochopitelne, duvodem je cena...
« Poslední změna: 02. 12. 2023, 08:06:22 od Petr Krčmář »

Re:Xiaomi - Zegbee brana
« Odpověď #1 kdy: 01. 12. 2023, 22:25:49 »
Bránu neznám, ale hádám, že se bude používat s Tuya cloudem a aplikací Tuya. Nějaká míra kompatibility se ZigBee zařízeními je běžná, ale:

1. Typicky bez updatů firmware.
2. Brány bývají na míru nabídce konkrétního výrobce, podle toho bych očekával podporovaná zařízení i fíčury.
3. Je otázka, s čím to pak chcete propojit, co automatizovat apod.

Re:Zigbee brána Tuya s aplikací Mi Home
« Odpověď #2 kdy: 02. 12. 2023, 14:53:10 »
Mám Xiaomi Aqara a Sonoff. Brány se navzájem nevidí. Jedna Zigbee věc nejde spárovat s oběmi bránami současně. Každá brána má svou aplikaci, která samozřejmě nevidí konkurenční bránu. Kolega z práce řešil propojení takovýchto sítí a něco se mu podařilo přes IFTTT, takže potřeba další aplikace...

Re:Zigbee brána Tuya s aplikací Mi Home
« Odpověď #3 kdy: 04. 12. 2023, 08:33:04 »
Mám Xiaomi Aqara a Sonoff. Brány se navzájem nevidí. Jedna Zigbee věc nejde spárovat s oběmi bránami současně. Každá brána má svou aplikaci, která samozřejmě nevidí konkurenční bránu. Kolega z práce řešil propojení takovýchto sítí a něco se mu podařilo přes IFTTT, takže potřeba další aplikace...

Propoj veci ruznych vyrobcu a ekosystemu vetsina lidi resi pres Home Assistenta - servr, ktery vidi obe brany dokaze s nima komunikovat, reagovat na zmeny entit a ovladat obe.

Pripadne se da poridit dongle/brana ke ktere se primo pripoji vsechny zigbee veci komunikuji primo s Home Assistant-em.