Oracle Free Tier - založení účtu

Re:Oracle Free Tier - založení účtu
« Odpověď #30 kdy: 19. 09. 2023, 17:37:53 »
To je blokované na straně banky. Pokud Oracle např. nemá implementované 3DS pro registrace, a zároveň to banka požaduje, tak ta transakce nemůže projít. I když je to jenom 1Kč. Zároveň to na začátku nemuselo projít z nějakého formálního důvodu, ale po neúspěšných pokusech je to již na BAN a teď už to je podezřelá transakce tuplovaně.

« Odpověď #31 kdy: 19. 09. 2023, 18:01:08 »
Problém s platbou to není, znovu opakuji, že platba ve všech případech proběhla, Oracle si strhnul ekvivalent 1$ v Kč, pak mi ukázal tu supr hlášku a po pár dnech částku vrátil.

Santa

« Odpověď #32 kdy: 19. 09. 2023, 18:38:16 »
este jedna drobnost, kamaratovi som robil FreeTier na jeho firmu a chcel som mu autoriyovat ucet svojou kartou. Ztrhlo 1 euro, a potom vratilo a neautorizovalo. Ale tou istou kartou na mna zriadilo ucet. Mozno overuju drzitela karty vs udaje co zadavas do uctu v oracle.

David

• 151
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 19. 09. 2023, 21:43:07 »
Me to taky jednou prošlo a podruhé a jinou kartou uz ne. Neda se s tim asi nic dělat.

« Odpověď #34 kdy: 20. 09. 2023, 08:36:31 »
Jo a kdyby někoho napadlo kliknout na to "contact Oracle Customer Service", tak Vám slavná Oracle Customer service po nějaké době odpoví:
Hello,

Unfortunately, we are unable to resolve this or process the transaction. This is all the information we can provide.

Regards,
Customer Service Agent

Ano, přesně toto se objevuje i mě :-(

FKoudelka

« Odpověď #35 kdy: 24. 09. 2023, 10:38:02 »
Zapni si inkognito mod v prohlizeci a zkus to znovu.
Troufnu si tvrdit, že jsem vyzkoušel všechny možnosti, které Vás napadnou. Anonymní okno, mazaní sušenek, jiné počítače, tj. i jiné IP adresy (ale všechny CZ), jiné emaily, jiné prohlížeče, kejkle s diakritikou, ... Jen to jméno a adresu uvádím vždy pravdivě. Tak jsem asi na nějakém seznamu mezinárodních teroristů, kteří nejsou hodni Oracle služeb.
A ty se divíš, po tolika pokusech s tolika kartami ? :-))

by_cx

• 290
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 25. 09. 2023, 11:36:47 »
Máme na cloudové službě free tier a probíhá tam tak 20 registrací různých pochybných účtů na každý jeden regulérní účet. Řešili jsme to měsíce a po čase se těm lidem podařilo dostat vždycky skrz a vytvářet hromadu kontejnerů s těžbou krypta nebo s nějakými WhatsApp boty. Na obranu používáme kombinaci různých pravidel. Blokujeme některé státy, spoustu IP rozsahů hlavně z Asie, OVH, Hetzneru ale i AWS, seznamy známých disposable telefonních čísel a domén nabízejících disposable emailové adresy a nejvíc pomohlo, že musí sedět IP adresa, ze které přišla registrace se státem konkrétního telefonního čísla. A to máme úplně mini službu s řádově tisícovkou aplikací primárně určenou pro český trh. Nedokážu si ani představit mít nějaký takový free tier globálně. To množství pokusů o zneužití musí být ohromné. Pak na tom jsou bohužel biti i lidé, co to chtějí použít normálně nebo si tu službu jen zkusit.

« Odpověď #37 kdy: 26. 09. 2023, 02:48:11 »
Já z toho taky kvetl. Nakonec jsem zjistil, že zadávám jinou adresu než na jakou adresu je registrovaná karta (bankovní účet). Někdo tu psal, že může být problém s 3DS, ale to snad mají dnes všechny CZ banky a Oracle Cloud to podporuje také. Jinak ta hláška s prepaid crads je podle mě taková obecná. Hlásilo mi to zprvu u Revolut a poté i u Airbank.

« Odpověď #38 kdy: 29. 09. 2023, 23:18:08 »
Ne že bych měl nějaké řešení ale shoda udávané adresy s adresou držitele karty to asi nebude. Verifikace adresy držitele karty v rámci transakce je americká záležitost, 99% evropských bank to nedělá, nepodporuje. Ono to s těmi 30 různými abecedami a různými transkripcemi mezi nimi je to trochu jiný problém než ověřovat americké adresy, v rámci jedné abecedy a jednotného formátu.
A jestli si Oracle ten 1USD strhne a po týdnu vrátí, nehledal bych příčinu v kartě vůbec. Ta transakce kartou proběhla zjevně úspěšně, Oracle žádné vyšší ověření, než že ten dolar dostane na účet z té karty ani dostat nemůže.

« Odpověď #39 kdy: 23. 11. 2023, 08:39:57 »
Snad to není moc necroposting, když je téma už staré 2 měsíce.
Řešil jsem stejný problém s tou hláškou o špatné kartě, špatných údajích nebo špatném postavení planet.

Poprvé neprošlo.

Podruhé jsem použil jiné tel. číslo, protože to bylo jediné, co by se neshodovalo s údaji, co má banka. Neprošlo.

Napotřetí jsem se vrátil k původním údajům a co jsem změnil bylo vypnutí uBlocku a "I still don't care about cookies" a následně jsem odsouhlasil cookies popup, protože jsem si ve vývojářské konzoli všiml červených hlášek o zablokovaných stránkách.

No a pak se registrace úspěšně dokončila!

TLDR: Komu se registrace nedaří dokončit, zkuste deaktivovat adblocky a podobná rozšíření.

« Odpověď #40 kdy: 04. 12. 2023, 20:19:54 »
Taky se přidám do diskuse, sice již free účet mám, ale na starou a zablokovanou kartu.

Když jsem zkoušel přidat novou platební metodu, ani jedna z mých 3 karet neprošla. Kontaktoval jsem tudíž banku a ti mi řekli, že transakci zamítli, protože Oracle nepodporuje Secure 3D...

Ink

• 668
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 04. 12. 2023, 20:52:51 »
Taky se přidám do diskuse, sice již free účet mám, ale na starou a zablokovanou kartu.

Když jsem zkoušel přidat novou platební metodu, ani jedna z mých 3 karet neprošla. Kontaktoval jsem tudíž banku a ti mi řekli, že transakci zamítli, protože Oracle nepodporuje Secure 3D...

Odmítla by třeba i kartu z Revolutu? Tam předpokládám, že by to fungovat mohlo.