Ahoj, mám notebook HP ProBook 450 G5. Nedávno jsem se "odvázal" a konečně si koupil externí monitor (a externí klávesnici).
Chtěl bych nějak obejít nutnost pro zapnutí PC vždy nadzvedávat víko laptopu. Napadlo mě, jestli existuje nějaké takové externí usb tlačítko jen pro tento účel (nebo max. s nějakým malým usb hubem). V Biosu se dá právě nastavit spouštění přes usb. Existuje něco takového? Googlil jsem, ale bez výsledku
. Tedy cosi jsem našel na čínském něcojako aliepress, ale tomu moc nevěřím.
Nechci ntb spouštět přes "hlavní" externí klávesnici, protože mi přijde zbytečné aby periferie byly stále pod proudem. Také je tu problém se čtyřletým zvědavým synkem, který rád mačká tlačítka...
Stejně tak wake on lan a wake on AC nejsou vzhledem k tomu, jak to používám, konformní. A ještě k těm periferiím, i když nemám akt. volbu wake on usb zapnutou, tak se mi děje (asi zvláštní
) věc. K ntb potřebuji mít stále zapnuté 2 zařízení přes HDMI (televize a teď ten monitor). Proto jsem musel koupit tohle
https://www.datart.cz/usb-hub-connect-it-usb-c-rj45-hdmi-2x-usb-3-2-usb-c-pd-100w-sedy-chu-8020-an.html. Ta zvláštnost spočívá v tom, že i když je ntb vypnutý, do USBček nejde proud, tak do USB-C asi ano, protože v tom stále slabě cosi svítí. Tedy by se ten hub dal možné využit právě pro připojení onoho spínacího tlačítka....