Dobrý IDE pro PHP, klidně placený

ebx

Re: Dobrý IDE pro PHP, klidně placený
« Odpověď #15 kdy: 09. 09. 2011, 13:10:09 »
Komodo IDE?

Koca

« Odpověď #16 kdy: 10. 09. 2011, 19:54:15 »
Ahoj, toto jsem taky resil uz kolikrat.

Nejdrive Netbeans (kdyz jeste nebyla verze 7), ale bylo to pomaly a to me neskutecne stve - pomalost naseptavace (to neni ve verzi 7 nejak lepsi). Po tom, co jsem ozkousel phped (nusphere) jsem u nej nejakou chvili zustal a koupil si Standard verzi (nejakych 120 USD). Ten je fakt bleskurychlej. A co sice ve Standard verzi neni, to je ten jejich debugger kterej fakt stoji i za ty prachy za Professional verzi. Porad mi tam ale neco chybelo... Takze jsem chvili zkousel i PhpStorm (jeste nebyla 2.0), coz je sice Java, ale je to vazne rychly. Kazdopadne zvyklej na styl naseptavace a code completion z phpedu jsem tomu neprisel na chut. Potom vysel phped 6 a me se nechtelo platit za upgrade. Podlehl jsem kamaradovi, ktery me uz pul roku presvedcoval na netbeans 7... zatim jsem u NB zustal, ale stale hledam nahradu. Co je v netbeans vyborny, to je synchronizace. Protoze na praci pouzivam windows a webservery bezi na linuxu, nevyvijim na localhostu. Mam vyhrazeny linuxovy stroj jako vyvojovy webserver a ta synchronizace v netbeans je proste super.

Klony Eclipse mi nesedi..

Kazdopadne neco jako nejlepsi IDE neexistuje. Jde o to, co cloveku nejvic sedne. Proto je asi treba zkouset a zkouset. A kazdymu IDE nechat alespon 14 dni..

blizz

« Odpověď #17 kdy: 11. 09. 2011, 09:29:06 »
ja som skusal, Zend Studio, Aptanu PHP, a NetBeans s PHPStormom nemam skusenosti ale použival som chvilu WebStorm co je defacto to iste len bez php modulu a môzem povedat ze vsetky tieto IDE sú na hovno. Napisem pismeno a za sekundu sa objavi intellisense to fakt dakujem neprosim, IDE ma reagovat hned, nie so zotrvacnostou, refactoring nefunguje ani v jednom PHP ide poriadne, ale v netbeans je najlepsi, Zend studio pri refaktoringu pada. v php uz moc neprogramujem ale ked musim tak pouzivam notepad++ a zistil som ze tie PHPckove parodie na IDE pracu neulahcuju ale komplikuju a bez nich som niekolkonasobne produktivnejsi.

Koca

« Odpověď #18 kdy: 11. 09. 2011, 10:17:10 »
Prave, pomalost intellisense (neboli code completion) u tech Java IDE je dost na prd (Ale pozor, nektere IDE jako treba phped maji v nastaveni tuto prodlevu, i po kolika napsanych pismenech vyskoci).

Vcera vecer jsem zkousel phpStorm a az na trochu slozitejsi a krkolomne nastaveni remote projektu to neni tak zly. Skvely je, ze jak v CSS, tak treba HTML funguje intellisense i na soubory: vkladate-li tag img src="..., nebo v CSS background-image: url(... a pokud mate v projektu obrazky, nabizi je to. To je super vec. Dam phpStormu par dni, je to urcite rychlejsi nez netbeans.