Ahoj, toto jsem taky resil uz kolikrat.
Nejdrive Netbeans (kdyz jeste nebyla verze 7), ale bylo to pomaly a to me neskutecne stve - pomalost naseptavace (to neni ve verzi 7 nejak lepsi). Po tom, co jsem ozkousel phped (nusphere) jsem u nej nejakou chvili zustal a koupil si Standard verzi (nejakych 120 USD). Ten je fakt bleskurychlej. A co sice ve Standard verzi neni, to je ten jejich debugger kterej fakt stoji i za ty prachy za Professional verzi. Porad mi tam ale neco chybelo... Takze jsem chvili zkousel i PhpStorm (jeste nebyla 2.0), coz je sice Java, ale je to vazne rychly. Kazdopadne zvyklej na styl naseptavace a code completion z phpedu jsem tomu neprisel na chut. Potom vysel phped 6 a me se nechtelo platit za upgrade. Podlehl jsem kamaradovi, ktery me uz pul roku presvedcoval na netbeans 7... zatim jsem u NB zustal, ale stale hledam nahradu. Co je v netbeans vyborny, to je synchronizace. Protoze na praci pouzivam windows a webservery bezi na linuxu, nevyvijim na localhostu. Mam vyhrazeny linuxovy stroj jako vyvojovy webserver a ta synchronizace v netbeans je proste super.
Klony Eclipse mi nesedi..
Kazdopadne neco jako nejlepsi IDE neexistuje. Jde o to, co cloveku nejvic sedne. Proto je asi treba zkouset a zkouset. A kazdymu IDE nechat alespon 14 dni..