Krabička pro přehrávání videa

Zopper

• 753
    • Zobrazit profil
Re:Krabička pro přehrávání videa
« Odpověď #15 kdy: 25. 10. 2023, 18:06:22 »
Apple TV? Nemá to Android, má to dálkový ovladač, má to podporu pro všechno možné... :-)

Obávám se, že stabilní podpora pro Disney, Netflix, Český Rozhlas, atd. na Linuxu je trochu problém a náhodně to vyžaduje tech support od rodinného IT a místo cesty do hospody spravuješ rodině televizi. (Pokud se od mého posledního pokusu v tomhle směru něco zásadně nezměnilo.)

A jestli streaming z internetu nepotřebuješ, pak bych zas nezatracoval ani ten Android. Jednou to nastavíš s jednoúčelovým účtem, zablokuješ tomu zařízení přístup na internet na routeru, aplikace nainstaluješ ručně jako APK, a co Google dělá nebo nedělá bude jedno - to zařízení bude prostě zamrzlé v čase.

A nebo prostě libovolný x86 počítač, Windows, VLC, bezdrátová klávesnice a myš. Ultimátní kombinace, kterou umí používat skoro každý. Postrádá to ten wow efekt, ale ukázalo se to jako řešení nejodolnější vůči rodinným příslušníkům.
« Poslední změna: 25. 10. 2023, 18:12:56 od Jan Ťulák »

« Odpověď #16 kdy: 26. 10. 2023, 09:17:45 »
RP4 nějak rozumně přehraje 4K video, nebo snad dokonce 4K Youtube?

To nikdo nežádal, tak proč to zmiňuješ? Já a spoustu dalších k životu 4K video nepotřebujeme :) a žije se nám dobře.

Karmelos

• 1 038
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26. 10. 2023, 09:34:18 »

To nikdo nežádal, tak proč to zmiňuješ? Já a spoustu dalších k životu 4K video nepotřebujeme :) a žije se nám dobře.

Pod to se podepíšu :) Fullhd stačí imho na všecko... deset let starej 32" fhd filips a krabka od technisatu a jede to hit... 8)
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #18 kdy: 26. 10. 2023, 09:50:41 »

Tak dál přehrávejte Slunce seno z VHSky a neřešte chytré krabky.

4K je v dnešní době běžná věc.

Karmelos

• 1 038
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 26. 10. 2023, 10:35:14 »

Na ten hnůj co dávaj v televizi/netflixu je fulhd ažaž... Sledování televize je podle mě ten nejhůře trávený volný čas, proto je naprosto zbytečný řešit nějaký rozlišení...
Gréta je nejlepší.

k3dAR

• 2 983
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 26. 10. 2023, 10:51:35 »
[...] Já a spoustu dalších k životu 4K video nepotřebujeme :) a žije se nám dobře.

BTW: toto je vzorovy priklad trapnearogantni reakce... VHS ktere ma 240p jako rekaci na to ze neni potreba 4K
nekdo pak psal ze FHD staci a ja se klidne pridam ze staci 720p, co je stale brutalne daleko od tveho 240p...
hlavne ale 720p uz neni rusive, vyssi je v podstate jen o tom, ze muzes s lupou honit pihy na obrazovce ;-)

« Odpověď #21 kdy: 26. 10. 2023, 11:33:52 »

Na ten hnůj co dávaj v televizi/netflixu je fulhd ažaž... Sledování televize je podle mě ten nejhůře trávený volný čas, proto je naprosto zbytečný řešit nějaký rozlišení...

No a proto máme krabičku na přehrávání videa, abychom se nemuseli dívat na ten hnůj, ne? Když vím, že něco je hnůj, tak se na to nedívám ani ve FullHD, ani v SD.

Na Netflixu dávají to, na co si kliknete.

« Odpověď #22 kdy: 26. 10. 2023, 22:30:55 »
Jestli to má přehrávat ze sítě, tak se primlouvám za Apple TV