Staré počítače/servery na rozmontování

Staré počítače/servery na rozmontování
« kdy: 09. 09. 2023, 08:16:03 »
Zdravím, neválí se prosím doma někomu z Prahy (ideálně okolí Letňan) nějaké starší kompletní (klidně nefunkční) počítače (ideálně 2 ks) a/nebo 1U server (1 ks), které by byl za odvoz/pár korun ochotný poskytnout jako učební pomůcku? Nebo alespoň nějaký tip na místo (možná sběrný dvůr? nevím, jestli mě tam můžou něco vydat "zpět"), kde bych mohl něco vydyndat? Já bohužel všechny své staré PC neprozřetelně před pár lety vyhodil... Díky!

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
Re:Staré počítače/servery na rozmontování
« Odpověď #1 kdy: 09. 09. 2023, 08:30:49 »
jak pojedu na podzim za svagrem na prosek tak ti klidne dovezu 3 stare hp proliant servery. jeden jsem normalne pouzival s linuxem, ostatni 2 jsem nezkousel, mozna na nahradni dily. kdysi jsem je tady na foru koupil, ale nevyuziju to. dam ti je klidne zadarmo kdyz vydrzis s dovozem.

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09. 09. 2023, 08:32:25 »
ted si z hlavy nepamatuju, ktera je to generace, odhadem rok 2010. ma to zdvojeny zdroj a xeon cpu a ilo 2.

« Odpověď #3 kdy: 09. 09. 2023, 12:52:36 »
Mně doma překáží nějaký NB LEO i s kufříkem i nějaké diskety tam jsou, částečně rozebraný ale asi se všemi komponenty, možná jsem ho kdysi chtěl ještě spravit. Až na něj dojde řada, popřeju mu lehké spočinutí ve tříděném elektroodpadu.
Ale kdyby byl zájem, mohl bych ho dopravit synovi do Prahy, bydlí tam co má z oken výhled na ruzyňskou věznici.

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09. 09. 2023, 17:41:00 »
klidne prenecham i nejaky starsi switch co nam lezel v kanclu, z hlavy nevim urcite ma 8 portu a myslim i jeden opticky port.