AWS WAF zdržuje načítání zahraničních webů

Karmelos

• 1 166
    • Zobrazit profil
AWS WAF zdržuje načítání zahraničních webů
« kdy: 11. 09. 2023, 12:45:14 »
Zdravím, ....token.awswaf.com mě zdržuje tak že je nemožné se připojit na jedny specifické zahraniční stránky - ešop. Řádově desítky sekund, po vypršení nějakého timeoutu chce human verifikaci a pořád dokola.  Jedno jaký systém - win/lin/android nebo browser - ff,CH,Opera, Edge....

Předpokládám, že je to trafikem na tu specifickou stránku - lidi a navěšení roboti.

Má tu někdo prosím ánung jak tohle ověřování funguje a jak nejlíp se přes to dostat?

A možná OT, ale zeptám se rovnou, může to souviset s tím, že na stránky se snažím přistoupit účtem ověřeným pomocí gůglu - tzn. není tam třeba nějaká komunikace mezi aws a gůglem co to může zdržovat? 

Nechci nic nelegálního, jenom abych vůbec nějak prošel (včas) ověřením.
« Poslední změna: 11. 09. 2023, 13:32:51 od Petr Krčmář »
Gréta je nejlepší.

Re:AWS WAF zdržuje načítání zahraničních webů
« Odpověď #1 kdy: 11. 09. 2023, 15:16:39 »
A tak napsat stranku? Tech duvodu muze byt xx.

Karmelos

• 1 166
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 09. 2023, 15:58:32 »
Je to ešop s několika produkty, prozatím bych to nechtěl zveřejňovat, aby to nevypadalo jako reklama. Předpokládám v ešopu je spousta uživatelů/botů, a ti se snaží koupit nějaký produkt. Evidentně to někomu funguje, jelikož se nabídka mění. Mi však nejde dostat se na tu finální stránku s konkrétním produktem, respektive na žádnou stránku s jakýmkoliv produktem co je i dlouhodobě dostupný,protože loop na awswaf.

Stránku kde to vázne jsem postnul v obrázku. Je to ve formátu vygenerované_číslo_tokenu.eu-central-1.token.awswaf.com.

Tahle služba prosím dělá (obvykle) co?

Snaží se komunikovat s cílovou službou nebo s mojím browserem, nebo s gůglem aby ověřil moji identitu? Jak zjistit proč a na co to vlastně čeká?
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #3 kdy: 11. 09. 2023, 17:33:39 »
WAF je AWS web application firewall, takže tvoj prístup pravdepodobne nesplňuje nejaké pravidlo, alebo to majú zle nastavené. Skúsil by som prístup cez VPN z IP nejakej inej krajiny.