Akumulátor do Acer TravelMate P643-M

Akumulátor do Acer TravelMate P643-M
« kdy: 14. 08. 2023, 16:29:21 »
Ahoj, pokorně prosím o radu.
Máme doma jako druhý notebook zmíněný Acer a již delší dobu v něm nestál za moc akumulátor. Pořídil jsem tedy postupně nové od T6-Power, Avacomu a ještě nějakého dalšího výrobce. Všechny notebook napájely, ale notebook je odmítal nabíjet. Naštěstí jsem je všechny mohl vrátit. Nyní originální akumulátor dosloužil zcela. Bláhově jsem si myslel, že bych mohl vyměnit vadný článek, či všechny. Po sestavení mi akumulátor notebook nenapájí, notebook hlásí střídavě 100% a 46% nabití, opotřebení udává původní a notebook akumulátor ani nenabíjí.
Je vůbec nějaká naděje sehnat nový akumulátor, který by notebooku "voněl"? Repasi po přečtení několika témat na internetu vzdávám.

Re:Akumulátor do Acer TravelMate P643-M
« Odpověď #1 kdy: 14. 08. 2023, 16:55:43 »
Tak originální akumulátor má čip, který si pamatuje stav. Často, i když vyměníš články (většinou se mění všechny), tak stav je v něm uložen. Ten čip je často potřeba nějak resetovat, někdy to jde přímo přes počítač, někdy jsou potřeba různé hacky,někdy to nejde.

Situace je podobná jako s inkoustovými kazetamy...

« Odpověď #2 kdy: 14. 08. 2023, 17:36:00 »
Díky za odpověď.
To jsem pochopil z vyčtených informací.
Nicméně sháním informaci, zda lze zakoupit nový akumulátor, který by notebook neodmítal.

Karmelos

• 1 166
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. 08. 2023, 16:03:46 »
Zkusil jste aliexpress? Já tam nakoupil do stareho HP a Aceru a fungovaly v pohodě.  Nicméně životnost asi poloviční než originál - po cca 5 letech jsem na půl hodině. Původní držel cca 10 let. V  tom avacomu snad možná dělají i repase, ale jestli jste to už rozdrbal, tak je to asi jedno...
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #4 kdy: 15. 08. 2023, 17:57:07 »
Díky za odpověď. Nezkoušel. Právě z toho důvodu, že se stejně chovaly tři modely, nechci nic pokoušet objednáním bez možnosti vyzkoušení. Avacom již repase baterií pro notebooky nedělá, také jsem v to tenkrát vkládal naději.

« Odpověď #5 kdy: 22. 08. 2023, 08:46:01 »
Ahoj.
Nikdo se nesetkal s tím, že by výrobce blokoval použití alternativního akumulátoru? Udělal jsem teď kolečko po Acer servisních partnerech i přes Acer samotný a shodli se, že "originální" akumulátor již dodat neumí. Takže kdyby někdo uměl poradit, jak v notebooku "rozchodit" akumulátor alternativní, moc by mi to pomohlo.