Poškozený soubor z MS Office

Adam

Poškozený soubor z MS Office
« kdy: 28. 08. 2011, 19:44:19 »
Ahoj, nevíte prosím vás někdo, jak otevřít poškozený soubor? Zablokovala se mi "školní práce" a nejde mi otevřít (a já ji nejpozději do 7. září potřebuji odevzdat - kopie žádné nemám). Ukazuje se mi stále dokola toto - soubor nelze otevřít, protože došlo k potížím s jeho obsahem. Když kliknu na ok, ukáže se toto - Aplikace World zjistila nečitelný obsah. Chcete obsah dokumentu obnovit? Když dám ano, soubor se mi otevře, ale je tam něco úplně jiného (zcela jiný článek), než potřebuji...V tomhle se moc nevyznám, takže budu vděčný za jakoukoli "podrobnější" radu. Předem děkuji za jakoukoli odpověď.

S pozdravem Adam.
« Poslední změna: 29. 08. 2011, 12:25:16 od Petr Krčmář »

Adam

Re: poškozený soubor (Microsoft Office Word)
« Odpověď #1 kdy: 28. 08. 2011, 19:45:35 »
ps. můj mail je h.a.l.k@seznam.cz :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28. 08. 2011, 19:57:52 »
Pomerne casto se to da otevrit v Openoffice.org/Libreoffice. Pak jen znovu zasejvovat a je to. Za pokus nic nedate. Pokud to mate v OOXML tak se do Openofficu mozna bude muset doinstalovat nejaky plugin. Nevim, jestli to uz je podporovano v defaultni instalaci.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 28. 08. 2011, 21:29:54 »
V LibreOffice už se nemusí nic donainstalovávat. Je otázkou, co s tím souborem udělala ona "oprava". Také je otázkou, jakým způsobem byl poškozen ... chyba na disku, při kopírování atp.

Petr Gajdůšek

« Odpověď #4 kdy: 28. 08. 2011, 22:50:53 »
Nebo obnovte dokumenty (např. photorecem) a pomocí nějaké utility (např. extract v linuxu), která získá metadata, vyhledejte správný dokument. Setřiďte je třeba podle času a vyhledejte podle autora, titulku, nebo počtu stran). Naleznete pravděpodobně několik verzí Vašeho dokumentu, tak vyberte tu nejnovější nebo s největším počtem stran.

nhx

« Odpověď #5 kdy: 29. 08. 2011, 09:40:13 »
Doporučuji kontaktovat oficiální podporu Microsoftu.

podlesh

« Odpověď #6 kdy: 29. 08. 2011, 11:25:28 »
"Veselá historka"

Přesně tohle se jednou stalo vysoce postavenému manažerovi v nejmenované společnosti (taková ta jak teoreticky patří státu, ale ve skutečnosti je to naopak). Dokonce to také byla "školní práce" (MBA).

IT oddělení se při řešení tohoto důležitého úkolu rozdělilo na dvě části, pracovně je můžeme nazvat "hackery" a "MSCE". Ti první se pustili do zkoušení různých nástrojů, openoffice, dokonce i reverse engineeringu a pokusu extrahovat bajtíky ručně. Selhali. Ti druzí kontaktovali oficiální podporu Microsoftu. Tam se dozvěděli: "Microsoft Word je určen pro krátké pracovní dokumenty a není určen pro rozsáhlé a důležité dokumenty. Microsoft neodpovídá za případné ztráty vzniklé nesprávným používáním našich produktů".

Řešení se nakonec, samozřejmě, našlo - manažer zadal svému podřízenému ať mu tu práci znovu napíše.