Zvláštnost myši Logitech, závislost na typu USB

Zvláštnost myši Logitech, závislost na typu USB
« kdy: 30. 07. 2023, 21:50:36 »
Dumá mi hlavou, čím může být způsoben tento problém. Jaké si ladění myši, ale proč to vyžaduje USB 2.0? Vždyť myš přece je taky USB 2.0  a tím pádem USB 3.0 nevidí.
Myš má být schopna se automaticky vyladit na povrch, na němž ji budeme používat, k čemuž slouží jednoduchý proces. Ten vyžaduje, abychom stiskli levé tlačítko a s myší pár sekund opisovali ležatou osmičku, přičemž její senzor se přitom sám kalibruje.

Nicméně tento proces se nedařilo nastartovat, ale řešení bylo opět jednoduché. V tu dobu byla G502 zapojena k USB hubu v monitoru, přes což se aplikace nedokázala přenést, takže bylo nutné myš zapojit přímo k jednomu z USB 2.0 na základní desce. Ne USB 3.0, protože na tom ladění také nefunguje. Logitech o problému ví, ovšem už dva měsíce, takže se teprve uvidí, kdy přijde na svě nová verze Gaming Software.
REcenze
(recenze g502)

Napadá mě snad jedna věc, která by se toho mohla a týkat a asice jakýsi muxing USB 3.0, 2.0 a 1x portů. Omlouvám sem, už nevím kterých verzích se to týká Platí, že USB 2.0 používá jiné vedení než superspeed signál a  Že usb řadiče (řekl bych ty v těch hubech) mají jakési 2 režimy pro uplink: buď nižší verze USB trafficu přimíchají do toho aktuálního (do 3.0) a nebo to jde odděleně. Tady je link : Transaction  Translator Ale netuším, jestli tohle s tím vůbec souvisí, mám pocit, že by nemělo
« Poslední změna: 31. 07. 2023, 08:31:29 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 829
    • Zobrazit profil
Re:Zvláštnost Logitech myši (závislo v jakém USB portu)
« Odpověď #1 kdy: 30. 07. 2023, 22:46:57 »
Vzdyt na tom odkazu pisou ze TT se netyka USB3

_Jenda

• 1 608
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #2 kdy: 30. 07. 2023, 23:52:14 »
Ta myš má USB 3 linky v konektoru? Protože jinak nejde USB 3 port odlišit, ve skutečnosti je to úplně nezávislé USB „2“ a úplně nezávislý USB3-only. (tip: dokonce to jde pasivně rozbočit bez hubu, na jeden USB2 a jeden USB3-only port)

RDa

• 2 829
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2023, 01:12:09 »
Ta myš má USB 3 linky v konektoru? Protože jinak nejde USB 3 port odlišit, ve skutečnosti je to úplně nezávislé USB „2“ a úplně nezávislý USB3-only. (tip: dokonce to jde pasivně rozbočit bez hubu, na jeden USB2 a jeden USB3-only port)

+1

Takovou pasivni rozdvojku jsem dokonce delal - mi bylo lito zazdit ten USB2 port v redukci na PS4 kameru, ktera vyuzivala pouze linky USB3 portu.