Prodám staré Atari pro sběratele

Prodám staré Atari pro sběratele
« kdy: 11. 07. 2023, 18:10:47 »
Moje známá prodá Atari 800 XL (nebo XE) včetně originálního kazetového magnetofonu a  kazet, ale některé už prý nejsou čitelné. Foto bohužel nemám. Cena 2 000. Nejlépe osobní odběr v Brně.
« Poslední změna: 11. 07. 2023, 18:58:42 od Petr Krčmář »

Re:Prodám staré Atari pro sběratele
« Odpověď #1 kdy: 12. 07. 2023, 02:13:51 »
Dobry den,
pokud je to funkcni, lze pripojit na TV, generuje obraz, probehne self-test, magnetofon funguje a prehrava, poslete mi kontakt na xdanny@email.cz, stavil bych se do toho Brna podivat.

diky
D

ajne

• 205
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. 07. 2023, 06:21:24 »
Dobrý den,

pokud nebude od předřečníka zájem, a je to model XE, tak se stavím do řady. Ale bohužel bez osobního odběru, Brno je pro mne přes půl republiky.

Kontakt přímo na rootu:

https://www.root.cz/autori/michal-tauchman/
« Poslední změna: 12. 07. 2023, 06:22:57 od ajne »

« Odpověď #3 kdy: 16. 07. 2023, 19:55:25 »
Díky za odpovědi, před chvílí jsem se vrátil z dovolené, tak odpovídám se zpožděním.

Preferoval jsem předání v Brně, aby si to případný zájemce sám otestoval, snad to taky nějak zvládnu, pak se ozvu.

J. Zelinka

ajne

• 205
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2023, 10:25:50 »
Já to jinak beru i bez vyzkoušení, když předchozí zájemce nebude chtít :) I kdyby něco nefungovalo, tak je to námět na článek a případnou opravu. Jediné co bych preferoval, aby to byl model XE, ten nemám. Ale nakonec bych bral i XL, ten sice mám, ale uschoval bych jej, případně pokud by byl nefunkční tak zkusil opravit a přinejhorším mi zůstal na ND.

X

« Odpověď #5 kdy: 19. 07. 2023, 02:04:06 »
Já beru jakékoli, i nefunkční - zvládnu nejspíš opravit  :)

Brno není problém.

Logik

• 1 044
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20. 07. 2023, 22:21:17 »
Chybný thread, prosím smazat

« Odpověď #7 kdy: 27. 07. 2023, 07:50:17 »
Půjčil jsem si Atari (je to model 800 XL) od známé domů, sehnal video redukci a včera ho otestoval. Z počátku vypadalo vše normálně. Udělal jsem Self Test, vyzkoušel jsem nějaký prográmek v BASICu a potom začal testovat, jestli se nechytí některá kazeta. Zhruba po půl hodině začaly po obrazovce běhat široké pruhy a pak se obraz úplně ztratil. Po resetu naskočil, ale vydržel už jen pár minut. Zkoušel jsem několikrát počítač úplně vypnout a zapnout, po nějaké době (někdy jen pár vteřin) buď obraz zčerná, nebo se začnou samy od sebe objevovat náhodné znaky.

Domluvil jsem se se známou, že za této situace nebude chtít za počítač peníze, ale pokud by o něj měl někdo zájem, tak ho přenechá za cenu dopravy. Asi není potřeba dál zatěžovat fórum, pište na j.zelinka@centrum.cz. Přednost samozřejmě mají předchozí zájemci, pokud by počítač za uvedené situace chtěli.

J. Zelinka

CPU

• 1 033
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27. 07. 2023, 08:47:05 »
Tohle je drobnost, Atari s drobnou vadou se pořád prodávají za 2000 Kč.

ajne

• 205
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 27. 07. 2023, 09:09:10 »
Mail odeslán. Zájem stále trvá, ale za poštovné si myslím, že byste se zbytečně okrádal. Závada je pravděpodobně ve zdroji, viz. podobné příznaky zmíněné v mém článku:

https://www.root.cz/clanky/projekt-800-datova-uloziste/

Pokud při pokusech vadný zdroj něco neodpálil, počítač by mohl být sám o sobě funkční.

ajne

• 205
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14. 08. 2023, 08:06:30 »
Tak Atari je doma, krásný kousek, moc děkuji. Až bude chvíle, tak se na něj vrhnu :-)