Nezlob se na mě, ale zjištění co a jak je otázka jedné minuty.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bridge
Ale to není odpověď na tvoji otázku. Pouze tě směřuj k tomu aby jsi v elementárních věcech udělal, a nebo jsi nejdříve udělal první krok ty sám. Buď to chápeš a nebo ne. Na youtube tě zatím nesměruji, to je druhý vyšší level. Třetí, ještě vyšší, úroveň jsou materiály které se válí všemožně po internetu např. CCNA které ti tuto problematiku objasní.
Tak tak, bridge vím co je, není to ( nenaleznu tam.i
Odpověď na moi otázku)
Opravdu jsem.o tom přemýšlel před položenim dotazu a právě si nejsem jednoznačně jistý
Odpověď zní "ano". Most i přepínač jsou z pohledu referenčního modelu ISO/OSI identická zařízení, obě pracují na 2. vrstvě.
To v praxi znamená, že si poznamenávají, za kterým jejich rozhraním se objeví ten či onen odesilatel (jeho MAC adresa).
Je úplně jedno, jestli mezi dvěma koncovými uzly leží jeden nebo více mostů či jeden nebo více přepínačů.
Detailněji:
Typické mosty vznikly v období koaxiálního Ethernetu a měly dva porty ("levý", "pravý"), ke každému byl připojen jeden segment i s více uzly (mám dojem, že max. 31). Most nasloucháním odhalil, které uzly měl vlevo a které vpravo. Pokud se spolu bavily uzly v tomtéž segmentu, tento provoz se nepřenášel do druhého segmentu (tudíž se nepřenášely ani možné kolize!). Most však propustil do druhého segmentu rámce, o kterých nevěděl, kde se nalézá adresát, a vždy broadcasty.
Přepínač se chová úplně stejně, rozdíl spočívá jen v tom, že má více portů, a že ke každému je připojen pouze jeden uzel. Pokud propojíte dva přepínače, pak první přepínač bude vidět všechny uzly druhého přepínače za svým portem, vedoucím ke druhému přepínači.
Bez ohledu na to, zda je síť postavena na mostech nebo na přepínačích, představuje jednu broadcastovou doménu, tj. rámec s broadcastovou adresou adresáta (FF-FF-FF-FF-FF-FF) vyslaný libovolným uzlem se dostane ke všem ostatním uzlům, zarazí jej až L3 zařízení, tj. směrovač.
PS: ano, vím, dopustil jsem se řady zjednodušení a nepřesností.