Krajší výstup kompilera clang

Krajší výstup kompilera clang
« kdy: 30. 06. 2023, 00:31:56 »
Poslednu dobu používam IDEčka pomerne málo aj C/C++ (cmake / ninja) projekty mám otvorené vo VSCode / neovim a kompilujem ich cez konzolu. konzola mi vďaka https://github.com/oh-my-fish/oh-my-fish a rôznym vychytávkam prirástla k srdcu.

Použivam či už GCC alebo čím ďalej tým viac clang. Pri microcontrolleroch najme gcc ktoré má žiaľ (by default) dosť neprehladný výstup výstup compilera (krajši ako msvc ale stale to neni žiadna sláva). Ak náhodou vráti dáku chybu alebo warning tak mi chvíľu trvá kým sa v tom zorientujem.

Viete mi poradiť nejaký skript ktorý by urobil s compiler outputu nejaký krajší farebnejší a prehľadnejší compiler output? Aby to bolo prekne naformatované ako v IDEčkach?
« Poslední změna: 30. 06. 2023, 07:07:40 od Petr Krčmář »

Re:Krajší výstup kompilera clang
« Odpověď #1 kdy: 30. 06. 2023, 09:37:15 »
Co pro gcc toto:
       -fdiagnostics-color=WHEN
       -fno-diagnostics-color
           Use color in diagnostics.  WHEN is never, always, or auto.  The default depends on how the compiler has been configured, it can be any of the above WHEN options or also never if GCC_COLORS environment variable isn't
           present in the environment, and auto otherwise.  auto makes GCC use color only when the standard error is a terminal, and when not executing in an emacs shell.  The forms -fdiagnostics-color and -fno-diagnostics-color
           are aliases for -fdiagnostics-color=always and -fdiagnostics-color=never, respectively.