Update snowflake jdbc driveru z 3.13.19 na 3.13.20

Update snowflake jdbc driveru z 3.13.19 na 3.13.20
« kdy: 15. 06. 2023, 15:56:32 »
Ahoj,

nedávno jsem aktualizoval svůj Snowflake JDBC ovladač z verze 3.13.19 na 3.13.20 a narazil na neočekávané problémy týkající se časových pásem a formátování dat. Obracím se na komunitu s žádostí o pomoc, protože jsem nenašel žádné informace o těchto změnách v seznamu novinek ani v oficiální dokumentaci.

Po aktualizaci na verzi 3.13.20 jsem si všiml, že hodnoty datumů získané z výsledkové sady pomocí metody getDate() nyní vrací hodnoty s rozdílem 8 nebo 7 hodin. Tento rozdíl se zdá být spojen s změnami časových pásem. Dříve byly hodnoty datumů zarovnány podle časového pásma JVM, ale nyní se zdají být v jiném časovém pásmu.

Kromě toho jsem zjistil, že Snowflake aktualizoval verzi databáze časových pásem (TZDB), kterou používá. To mě vede k úvaze, zda změny ve verzi TZDB by mohly způsobovat rozdíly v hodnotách datumů a neočekávané změny časových pásem, se kterými se setkávám. Bohužel jsem však nenašel žádné konkrétní informace o těchto změnách časových pásem nebo jejich dopadu v seznamu novinek nebo dokumentaci pro verzi 3.13.20.

K ztížení situace Snowflake nyní očekává jiný formát datumů a časů, což způsobilo problémy s kompatibilitou mého stávajícího kódu. Bohužel jsem v seznamu novinek nebo dokumentaci pro verzi 3.13.20 nenašel žádné konkrétní informace o těchto změnách časových pásem nebo požadovaném formátu datumů a časů.

Byl bych velmi vděčný za jakékoli poznatky nebo zkušenosti od kohokoli, kdo se setkal se podobnými problémy se Snowflake JDBC ovladačem, zejména po aktualizaci na verzi 3.13.20. Máte-li rozdíly v hodnotách datumů, změny v očekávaném formátu datumů a časů nebo jste si všimli jakéhokoli dopadu souvisejícího s aktualizovanou verzí TZDB?

dzavy

Re:Update snowflake jdbc driveru z 3.13.19 na 3.13.20
« Odpověď #1 kdy: 15. 06. 2023, 22:04:17 »
https://github.com/snowflakedb/snowflake-jdbc/compare/v3.13.19...v3.13.20

je tam nekolik zmen souvisejici s TIMESTAMP_WITH_TIMEZONE, tak to bude asi tim