Nasiel som niekolkych "kvazi" lacnych registratorov. Napr. domena EU za 55€ s DPH na 10 rokov je celkom OK.
Kedze hostovat si chcem stranky na vlastnom servery, ale bohuzial moja verejna IPv4 je dynamicka, tak som oslovil niekolkych registratorov ci maju riesenie na moju poziadavku (ci ponukaju skript na update IP).
Traja zo styroch odpovedali negativne a jeden odpovedal, ze v ponuke maju ANAME (Alias Name). Nevedel som co je aname, ale po googleni som zistil, ze by to moj problem vyriesilo (musim vsak pouzit nejaky free ddns, ktory chceckuje moju IP na routery a ako aname pouzit tu ddns).
BTW ja som sa pytal registratorov vyslovne na skript a odpisali mi, ze tuto moznost neponukaju, ale mozno ich nenapadlo aname a maju to tiez v ponuke.
Mam este nejake podotazky. Je jedno u koho si registrujem domenu ?
Dnes asi nemoze registrovat domeny kde-kto.
Cenove rozdiely su u roznych registratorov rozne. Cize clovek hlada najlacnejsiu moznost.
Dolezite asi je, aby DNS servery boli rychle a s co najmensim poctom vypadkov (ako to zistit, vydava prevadzkovatel nejake reporty ?).
Co sa stane ak kupim domenu na 10 rokov a registrator po urcitom case skrachuje, alebo ukonci svoju cinnost ?