Pomoc s výběrem WiFi zásuvky

Re:Pomoc s výběrem WiFi zásuvky
« Odpověď #15 kdy: 21. 06. 2023, 08:31:22 »
Nejde to, no a? Schválně kolik takových retro spotřebičů doma máte a reálně používáte? Osobně mám ve stodole dvě prodlužky s touto kulatou vidlicí, kdy jedna je bakelitová s dvoužilovým kabelem, která už je dávno za zenitem a schazovala by chrániče, a druhá je poněkud novější samodomo, kde není problém vidlici vyměnit.

Vyměnit vidlici u starých spotřebičů, pokud je nemáte kvůli historické hodnotě je občas potřeba i kvůli unaveným či zoxidovaným kontaktům.

Doma mám však více zařízení se schuko vidlicí, které však nemají zdířku na ochraný kolík, takže je do české/francouzské zásuvky nezapojím.

Osobně jsem při rekonstrukci domu rovněž uvažoval osadit všude schuko zásuvky, a dodnes často lituji, že jsem tak neučinil.

« Odpověď #16 kdy: 21. 06. 2023, 09:18:54 »
Chlapi, dík. Zkusím tedy asi nějaké to Shelly Plus. Díval jsem se na to už dřív, ale pořád jsem doufal, že je i nějaké slušné zařízení s kolíkem. Asi bohužel.  :-\

Můžeš si to (nechat) vyrobit - Shelly plus 1pm by mělo vlízt* do krabičky pod zásuvku a zůstane ti normální zásuvka na zdi.
* záleží na konkrétní zásuvce a jak dobře tam naskládáš kabely, já to mám jenom pod vypínači ABB Tango, pod Tango zásuvku by to tím pádem mělo vejít.

« Odpověď #17 kdy: 21. 06. 2023, 14:33:55 »
Můžeš si to (nechat) vyrobit - Shelly plus 1pm by mělo vlízt* do krabičky pod zásuvku a zůstane ti normální zásuvka na zdi.

Moc se mi to bastlit nechtělo, ale byla to první věc, co mě napadla. Díval jsem se, jestli náhodou někdo neprodává zásuvky s vypínačem, jak znám z anglických filmů, abych se nemusel vzdát i mechanického ovládání, ale bohužel jsem našel jen ABB s proudovým chráničem.

https://www.elektro-trutnov.cz/abb-5526a-a02359-c-tango-zasuvka-bezpecnostni-fi-dos-s-vestavenym-proudovym-chranicem-slonova-kost-p1641/

Ještě uvidím. Cesta to určitě je.