Dlouhodobá regitrace domény

Dlouhodobá regitrace domény
« kdy: 09. 06. 2023, 15:34:30 »
Zdravím. Snad to nebude moc hloupý dotaz, ale po nějaké době googlení se nejsem schopen dopátrat odpovědi.

Jak je to z dlouhodobou registrací domény?
Všichni registrátoři mají uvedenou cenu na rok a co bude po roce, už jaksi nezmiňují. Chci se vyhnout situaci, kterou mám s autopojištěním a to měnit každý rok, jinak přeplácím.

Předem díky za vysvětlení.

Re:Dlouhodobá regitrace domény
« Odpověď #1 kdy: 09. 06. 2023, 16:18:53 »
Nevím, jestli se dají přímo registrovat na víc let, ale prodloužit se určitě na víc let dají. Asi to bude záležet na podmínkách pro konkrétní TLD.

« Odpověď #2 kdy: 09. 06. 2023, 16:27:44 »
Asi by to slo.. jestli staci 10 let

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. 06. 2023, 16:55:18 »
kazdy rok dostanu fakturu, tak zaplatim a nemusim na to ani myslet.

« Odpověď #4 kdy: 09. 06. 2023, 18:25:33 »
Každý registrátor má stanovenou cenu za první rok a pak za prodloužení o rok. Někdy je cena za prodloužení stejná, někdy vyšší. Snad většina registrátorů umožňuje také rovnou zaregistrovat doménu na více let dopředu (rovnou zaplatíte částky za prodloužení). Cena domény se v průběhu času může měnit, může zlevnit i zdražit – takže někdy můžete registrací dopředu pár desetikorun vydělat, někdy zase prodělat.

A vedle toho existují prémiové domény, kde není ceníková cena za jakoukoli doménu pod danou TLD, ale každá doména má svou cenu danou vlastníkem TLD.

« Odpověď #5 kdy: 10. 06. 2023, 10:06:01 »
Díky moc za všechny postřehy.

O Forpsy jsem věděl, ale zkoušel jsem já blbec jiné domény než cz, které byli sice na rok levnější o 20 korun, ale na 10 let vycházely i na 12 tisíc.

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10. 06. 2023, 17:59:54 »
Každý registrátor uvádí cenu registrace nové domény, cenu prodloužení a cenu transferu. Ceny u registrátorů se liší relativně málo podle jejich marže, cenu určuje správce TLD. Takže i když to koupíš na maximálních 10 let, tak pokud správci TLD rupne v bedně a zdraží řádově, tak po uplynutí předplaceného období buď zaplatíš jeho cenu nebo doménu pustíš, změnou registrátora si nepomůžeš. Forpsi umí seřadit podle ceny, aktuálně nejlevnější TLD je .EU a jen o trochu dražší je .CZ, zároveň jsou to obě rozumné často používané TLD, které nepůsobí podivně. Takže pokud je tam volné to co chceš, tak bych o ničem jiném neuvažoval.
« Poslední změna: 10. 06. 2023, 18:04:30 od Tonda »