Není vidět posun myši s xdotool mousemove

Není vidět posun myši s xdotool mousemove
« kdy: 27. 05. 2023, 23:06:43 »
Nainstaloval jsem si Mint 20 a zkouším používat program `xdotool mousemove` k pohybu myší. Mohu s ním simulovat kliknutí myší, ale nejsem si zcela jistý, co se stane s kurzorem myši, protože se zdá, že se nepohybuje.

Konzultoval jsem to s chatGPT a nenašel žádné řešení. Jsem si vědom omezení chatGPT, často se mýlí a navrhuje hloupé návrhy bez ohledu na kontext nebo podmínku, kterou jsem mu předal. Tak snad víte, kde je problém, že nevidím pohyb myši. Ve WIndows jsem používal ahk/autohotkey k simulaci pohybu myší a kliknutí.

Přesto ChatGPT navrhl, že možná nemám dostatečná privilegia, ale proč pak mohu používat kliknutí? A předchozí příkaz sudo nepomůže? Přesto jsem přehodnotil návrhy, abych místo toho používal knihovny pythonu, ale chtěl jsem jednoduchý program, který by se spouštěl z bash (z bash skriptu) stejně jako xdotool. Takže to nedává smysl, proč to nefunguje.
« Poslední změna: 28. 05. 2023, 16:26:25 od Petr Krčmář »

Re:xdotool mousemove x y - proč není vidět posun kurzoru myši?
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2023, 02:14:41 »
A proc nedas chatpgt root prava? Vzdyt je to jasny  :'(

« Odpověď #2 kdy: 28. 05. 2023, 08:43:11 »
Tak to nevím, tak to by dopadlo jako s tím upgradem na Windows XP horror edition.

mikrom

• 366
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28. 05. 2023, 12:14:56 »
ja mam Linux Mint 20.3 MATE a kurzor mysi sa mi pohybuje, t.j. ked napr. dam na terminali
xdotool mousemove 10 10
tak kurzor mysi mi skoci do laveho horneho rohu.

« Odpověď #4 kdy: 28. 05. 2023, 15:06:30 »
Ve vedlejším vlákně píšete něco o virtuálce ve Windows XP.  Pokud jede systém jako virtuálka, může záviset na nastavení virtualizace, jak se bude v takových případech chovat kurzor. Zejména pokud se virtualizační SW snaží, aby kurzor přecházel plynule mezi guestem a hostitelem.

« Odpověď #5 kdy: 28. 05. 2023, 19:41:10 »
ja mam Linux Mint 20.3 MATE a kurzor mysi sa mi pohybuje, t.j. ked napr. dam na terminali
xdotool mousemove 10 10
tak kurzor mysi mi skoci do laveho horneho rohu.

potvrdzujem

Re:Není vidět posun myši s xdotool mousemove
« Odpověď #6 kdy: 28. 05. 2023, 22:21:43 »
Už to mám vyřešeno. Stačilo vypnout myš ve virtuálce.