Kamera pro sledování domácího mazlíčka

Kamera pro sledování domácího mazlíčka
« kdy: 28. 05. 2023, 15:05:55 »
Zdravím.

Hledám kameru, kterou bychom mohli kontrolovat domácího mazlíčka ve chvíli, kdy celý den nebo dva nejsme doma.

Nutné požadavky:
  • možnost sledování živého přenosu
  • širokoúhlý objektiv nebo možnost vzdáleného natáčení
  • připojení přes Wi-Fi

Bylo by fajn:
  • nahrávání záznamů na WebDAV/NextCloud, nebo alespoň Google Drive či iCloud
  • nápájení přes baterie nebo USB

Sledování živého přenosu přes proprietární řešení jako Google Home, Apple HomeKit nebo aplikaci a cloud výrobce, pokud to nebude úplná Čína, je pro mě docela v pohodě.

Předem díky za tipy.

alex6bbc

• 1 638
    • Zobrazit profil
Re:Kamera pro sledování domácího mazlíčka
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2023, 16:38:30 »
ja pouzivam uplnou cinu immax, ale cloud si neplatim.
jen mam v mobilu nastavenou detekci a kdyz se neco detekuje, tak se muzu hned mobilem kouknout a na mobil
zacit zaznamenavat i bez cloudu.

jestli cina jednou sezere celou zemekouli i bilou civilizaci mi moc nevadi, protoze mezitim sezere i muslimy a cernochy :-)

immaxove veci jsou celkem levne a detekce funguje spolehlive, dokonce jsem uvazoval to reverzovat, ale jeste jsem liny na to.

« Odpověď #2 kdy: 29. 05. 2023, 20:13:39 »
Díky. Trochu jsem si myslel, že to tak všichni řeší.

Jak funguje online sledování bez toho cloudu? Je potřba vlastní IP adresu, nebo online sledování je přes jejich cloud "zdarma"?

alex6bbc

• 1 638
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2023, 20:49:34 »

Jak funguje online sledování bez toho cloudu? Je potřba vlastní IP adresu, nebo online sledování je přes jejich cloud "zdarma"?

inmax ma cloud placeny jen pri ukladani zaznamu na cloud. zadarmove veci jedou taky pres cloud, ale na mobilu to jde ukladat i zadarmo.

« Odpověď #4 kdy: 30. 05. 2023, 02:14:13 »

inmax ma cloud placeny jen pri ukladani zaznamu na cloud. zadarmove veci jedou taky pres cloud, ale na mobilu to jde ukladat i zadarmo.
Takze kdyz ten cloud zrusi nebo aktualizuji na nepodporovanou verzi tak to nebude fungovat?
Klasicky kamerovy system je nepouzitelny?

« Odpověď #5 kdy: 30. 05. 2023, 08:26:16 »
Pokud si platíte iCloud od Apple, tak asi nejjednodušší řešení je kamera https://www.vocolinc.cz/p/608/smart-indoor-camera-vc1
Přidáte do domácnosti a vše co uvádíte, že potřebujete je už nastaveno .

« Odpověď #6 kdy: 30. 05. 2023, 10:52:09 »
Požívám nějaký levný čínský onvif kamery 2k. Na jejich cloud prdím. V práci mi na esxi běží virtuálka, která je přes vpn připojená ke mně domů a na ní běží iSpy, který ovládá ty kamery. Funguje to dobře, ukládám 30 dní záznamu z 5 kamer.

« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2023, 12:10:24 »
Jestli tomu rozumím, tak tohle je vlastně chybějící IPv6 v praxi, ne? Nebo budeme mít problém se připojit na kameru co je doma i poté, co se plně zavede?

« Odpověď #8 kdy: 30. 05. 2023, 13:30:51 »
Jestli tomu rozumím, tak tohle je vlastně chybějící IPv6 v praxi, ne? Nebo budeme mít problém se připojit na kameru co je doma i poté, co se plně zavede?

Nejspíš jo, protože firewall na routeru, bezpečtnostní riziko mít to otevřené z venku a stále spoustu konektivit na spoustě míst, kde nebude IPv6 funkční. :D

« Odpověď #9 kdy: 30. 05. 2023, 17:48:31 »
Požívám nějaký levný čínský onvif kamery 2k. Na jejich cloud prdím. V práci mi na esxi běží virtuálka, která je přes vpn připojená ke mně domů a na ní běží iSpy, který ovládá ty kamery. Funguje to dobře, ukládám 30 dní záznamu z 5 kamer.
Fajn pokud to bezi jen na detekci pohybu. Cpat data pres domaci pripojeni porad nekam do cmoudu minimalne 100Mbit upload neresim to. Jenze to nema ani starlink.

Co se tyce katovani kostu :-) Pouzivam uplne normalni analogove HD-TVI kamery. Netreba tahat u kazde kamery ten IP kravosaurus. Jen hloupa kamera a prevod z analogu+nejake signalizace resi rekorder. Pres balun je transport pres UTP takze kdykoliv je mozna zamena. Na koaxu mam snad jen jednu a to na strese.

« Odpověď #10 kdy: 31. 05. 2023, 09:14:49 »
Celkem laciná a bezopruzová varianta je Tapo C210. Kamera umí dva RTSP streamy i ONVIF včetně natáčení ve 360° horizontálně a asi 45° vertikálně, napájení klasickým DC jackem 5.5x2.1mm (funguje už od 7.5V), komunikuje skrze WiFi 2.4 GHz, lze sledovat i bez veřejné IP pomocí TP-Link cloudové aplikace. Záznam do cloudu je placený. Motion detekce funguje dobře, noční vidění s vlastním IR přísvitem taky.
Jediná pro někoho zásadní nevýhoda je, že prvotní konfigurace se dělá výhradně přes Android/iOS aplikaci.

Svatopluk Vít

• *
  • 25
  • Ajťák, táta a manžel
    • Zobrazit profil
    • Různé info
« Odpověď #11 kdy: 31. 05. 2023, 11:17:32 »
napadají mne dvě řešení :

Raspberry Pi Zero s kamerou
https://rpishop.cz/startovaci-sady/5769-sada-s-raspberry-pi-zero-w-oficialni-camera-3-noir-prislusenstvi.html

Synology server a k němu podporovaná kamera (https://www.synology.com/cs-cz/products/camera-500)
Surveillance server v ceně - https://www.synology.com/cs-cz/surveillance/9.0

Není to na baterky, cloud za poplatek. Ale jinak je to poměrně dobrý kus HW + SW.

« Odpověď #12 kdy: 31. 05. 2023, 19:52:29 »
Petcube - maji take specifickou verzi pro kocky s laserem i pro psy s pochutkami. Pripadne Furbo.

« Odpověď #13 kdy: 31. 05. 2023, 20:07:50 »
Si pořiď robotickej vysavač s kamerou, ne?  8)