NVR pre kamery značky Hikvision

JurajP

• 338
    • Zobrazit profil
Re:NVR pre kamery značky Hikvision
« Odpověď #30 kdy: 20. 04. 2023, 11:42:06 »
Tak snad detekcia pohybu pri dome v noci o 1 bude k niecomu nie?

bmn

• 169
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20. 04. 2023, 13:50:32 »
Kvalita detekce záleží na software. Frigate funguje dobře, alespoň většině lidí co jsem tak četl na fórech. Detekuje osoby a vozidla. S pohybem trávy, sněhem, kočkou apod si poradí. Je tam i možnost použít na míru dělaný model. Co beru jako velké plus je napojení na home assistanta. Když mi někdo v noci chodí po zahradě, tak to chci vědět hned. Představa, že projíždím stovky hodin záznamu až když mi něco chybí, mi přijde v dnešní době úsměvná.

Ohledně spotřeby se mi nezdá, že by ty jednoúčelové NVR na tom byly významně lépe než ten NUC třeba. A pak je třeba brát v úvahu, že ten počítač může mít spoustu dalších funkcí, třeba tu automatizaci, router nebo NAS, takže v poměru spotřeba/užitečnost to je úplně jinde.

« Odpověď #32 kdy: 21. 04. 2023, 11:02:50 »
Tak snad detekcia pohybu pri dome v noci o 1 bude k niecomu nie?

Ani moc ne, během pár dní to osídlí pavouk, který na kameře udělá pavučinu, která se ve větru třepe a generuje pohyb. Přes den to není vůbec vidět, v noci je ta pavučina vidět moc hezky.
Ve finále zkoumat záznamy a "razítka" s pohybem tě bude bavit pár dnů a pak to pojede samo, dokud nebudeš potřebovat vytáhnout něco ze záznamu.

JurajP

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 21. 04. 2023, 12:20:41 »
preto si netreba kupovat bullet kamery. turret kamery moc pavukov nelakaju

« Odpověď #34 kdy: 21. 04. 2023, 19:11:33 »
Hikvision je dobrá volba pro menší nasazení. Minimálně kamery už hafec let jedou html5 a plugin potřeba není. Jak je na tom NVR teď netuším.
Pro větší nasazení je Hikvision NVR prekérka, protože se začnou množit hw boxy, limity počtu připojených klientů (řeší se VM na Linuxu) atd.

Kdo chce OSS, je tu Zoneminder, Motion, Shinoby (ten se postupně uzavřuje) a nově Frigate (plugin do HomeAssistant, který má velmi omezené fce).

Pokud chci levné komerční řešení, tak je tu Synology (dvě kamery zdarma, za další se platí licence 1200,-Kč), které má díky QuickConnect vyladěný vzdálený přístup atd.

Pro větší nasazení je super Xeoma. Patří to Rusovi (nevím, zda ještě Rus je, nebo se přestěhovali). Je to strašně nenáročně a běží to na všem. Aplikace pro mobil je super, vše rychlé, žádný porod. Nároky na HW jsou oproti jiným řešením slabé. Možnosti konfigurace a detekce pohybu parádní. Cena oproti konkurenčním řešením fakt super.
Zdar Max

NVR Hikvision
« Odpověď #35 kdy: 21. 04. 2023, 19:34:09 »
Zdravím Vás.
Potřebujeme na firmu NVR jen pro jednu kameru DS-2DE5220I-AE.
Aby šlo nastavit 11 pozic.
Disk na nahravaní 1-2 dny.
Bude stačit to nejlevnější - HIKVISION HiWatch NVR rekordér HWN-2104H(C)
https://www.tsbohemia.cz/hikvision-hiwatch-nvr-rekorder-hwn-2104h-c-pro-4-kamery-rozliseni-6mpix-hdmi-vga-2x-usb-lan-1x-sata_d426573.html

Na druhe pobočce mame NVR DS-7616NI-K2 a vypada to stejně.
https://www.youtube.com/watch?v=v7goxe1-iLs

PS: Je tu nějaký schopný IT, který poradi s NVR DS-7616NI-K2

Děkují

« Poslední změna: 21. 04. 2023, 19:36:52 od BigSandy »