na zeleze mas Realtek, ale VMWare dava virtualu "imaginarni" Intel...
to ze mas "přímé připojení přes Bridge" neznamena ze priradit realnej HW virtualu, ale ze se ty 2 sitovky spoji pres most, misto aby je routoval/natoval...
prirazeni realneho HW by sice znamenalo ze virtual by videl primo hw ze zeleza, ale zaroven to zelezo by pri behu virtualu o ten hw prislo...
Co z toho, prosím, pro mě plyne? BTW: Zkoušel jsem to i přes ten NAT. V obou případech ikona neukáže spojení, ani když dám dhclient -r && sudo dhclient ... A mimochodem ten posledni dhclient vypisuje nejakou hlasku EOL v docasnem souboru. Zrovna si nepamatuju co presne, ale reálně internet funguje, i když se to nezobrazuje na ikoně. A nejde to ale nakonfigurovat. Zkoušel jsem přidat síťové nastavení přes to odborný dialogový okno pro přidání, kde jsem zadal název interfacu a na konfiguroval IPv4 ale to je zbytečný, to je furt to samý.
Hledal jsem
konfigurační soubor pod
/etc/network/?/ a není tam ani jeden konfigurák, tudíž předpokládám že příkaz sudo service
network-manager restart taky nepomůže. Já že bych to tam natvrdo nakonfiguroval, kdybych věděl co napsat, ale myslím si že
bránu by měl systém znát nebo být schopen zjistit automaticky. Nerozumím tedy tomu proč tomu tak není? Neměl by toto zajišťovat VMWare Tool software na straně linuxu? VMWare z Windowsu taky hlásí různé chyby na straně linuxu, jako že se nepodařilo nainstalovat podporu pro 3D akceleraci GPU, zvukovku atd. Tolik chyb to dříve nepsalo, až na Windows 8.1. Takže úplně to nechápu. Scházející podpora 3D akcelerace GPU to ano, to bylo i na XP. Ale u zvukovky ne. Na druhou stranu repráky jsou vypnutý a do dírek na předním panelu jsem žádné vstupy nezapojil... Já jen jestli toto všechno spolu nesouvisí. Nenašel jsem na Minutu kde je nějaký konfigurační prostředek. Podle článku na stránce VMWare se některé věci musí konfigurovat nebo doinstalovat ručně, jenže kde to jsem nezjistil. A to mě taky dost štve, protože vše jde nakonfigurovat, ale tady u VMWare nevidím žádný nainstalovaný manager pro správu ovladačů.
Díky moc k3dAR za snahu pomoci.