Je to individuální, každý má hranici komfortního používání jinde, ale jestli fungující noťas s i3 4.gen je na svrhnutí ze skály, tak jste dobří hauři teda ("Sem vyhodil tu oktávku, protože už měla plnej popelník.")…
Potvrzuju, Core 4th Gen je v notebooku s dostatkem RAM (nejmíň 8 GB) a SSD (cokoli od 120 GB vejš, záleží, co vše člověk potřebuje) dostatečně dobrý pro nenáročnýho uživatele. Sám mám pár známých, co maj ještě horší plečky, většinou nějaký Atomový j**ky, oproti nimž je Core i3 4. generace dělo.
Zrovinka dneska mi volal známej, že se mu nenačítá email Seznamu v prohlížeči, že trpělivej jako je, ale tohle se fakt nenačte. Tak koukám - Core2Duo-based Pentium, 2 GB RAM oříznutých o integrovanou grafiku v Intel čipsetu, 32bit. Win8 a 120GB SSD. Nerestartováno 240 dní (celou dobu jen uspával apod). No, tak pomohl restart, no, ale slíbil jsem mu, že mu najdu zadarmo na skládce něco výkonnějšího
. A takových mám víc, většinou maj aspoň 4 GB RAM.
Jako jasně, je to znát, donedávna jsem dělal na notebooku se 4jádrovým/8vláknovým Core i7-3610QM se 16 GB DDR3L a celkem rozumným 512GB SATA SSD. Přešel jsem na výkonnější (Ryzen 7 5800H, 16 GB RAM, 1TB NVMe SSD) a je to samozřejmě poznat (by bylo blbý, kdyby nebylo
), ale pro většinu mých známých, co maj ty laciný (až zadarmový) plečky a jsou rádi, že něco maj, by to 4/8 Core i7 bylo dělo (navíc se 17" displejem, pro starší slepější ideál, ti to stejně většinou nikam nenosej).
Takže já bych se takovýho stroje taky nezbavoval, to ještě něco udělá. To „U“ v modelu procesoru to sice dost znatelně brzdí, ale i tak bych to nevyhazoval. To klidně může přežít konec podpory Windows 10
.