Dekuji vsem za odpovedi. Odpovim spise telegraficky.
Nejvic se mi asi libi ty doporucene mikrotiky. Mit routovani na serveru uz mi bylo doporuceno z vice stran, ale mne to prilis nevyhovuje, protoze na tom serveru dost laboruju (kdysi jsem tam mel i PiHole a na nej namireny router, ale nebylo to moc spolehlive). Mit pak nefunkcni sit, ptz zrovna neco kutim na serveru je neprijemne.
Jako APcko mam prave UniFi, ale jeste s Wifi5 - tenkrat nic jineho nebylo a ted me to neboli natolik, abych daval penize za nove jen kvuli Wifi6 - wifi mam ve sve domacnosti spis pro deti/manzelku a pro sporadicke navstevy (ktere ovsem muzou byt IT vzdelani lide, takze nechci, aby mi brouzdali po siti), takze zadne velke naroky na wifi.
Skladacky by asi mohly byt fajn, ale ja nejsem prilis HW geek a asi bych se bal, ze bych tam neco poskladal/zapojil spatne.
BTW, "musel jsem prejit na optiku", to by si mne rozplakal.
Ale mozna jen to byla standardni ochrana pred ceskou zavistivosti/neprejicnosti. (a ja jsem prave dokazal, ze to nepomohlo)
Nevim, jak jsi to myslel, ale slo spis o to, ze jsem z cca 250 Kc/mesic musel prejit na asi 600 Kc/mesic a to jeste pomerne narychlo - nemel jsem moc moznost si v byte najit pekne misto na krabicku, udelat tam zasuvku, takze mi to tady ted visi ve vzduchu atd. Jinak proti optice nic samozrejme nemam.
Navic jak jsem psal vyse, chci mit jistotu, ze jim neplatim raketu za 300Mbps, ktere na metalice inzerovali za 350 Kc.