Jestli se vam pravidelne deje toto, tak by mozna stalo za zamysleni, jestli nebude chyba nekde na vasi strane.
Kdo v IT neni schopnej sehnat praci v rozmezi 2 - 5 pohovoru, tak bud dela neco spatne nebo je tak genialni, ze ho nikdo kolem nechape.
Velmi pravděpodobně si říkáte o málo a nejste náročný na podmínky, jestli za 2 pohovory seženete práci. To já seženu práci i na prvním pohovoru, za 10 minut mě vezmou, když řeknu chci 80k na HPP.
Rikam si dost na to, abych mel spokojeny zivot. Priznavam, toto muze byt dost subjektivni (ale 80k to opravdu neni). Mozna mate jinou strategii na hledani prace nez ja. Ja si treba hodne dlouho vybiram na jaky inzerat vubec odpovim, zjistuju si detaily firmy, co presne delaji atd. A az pak se pripadne o danou praci uchazim. Takze z tech par firem co projdou mym sitem, bych vetsinou bez problemu vybral skoro jakoukoliv. Pravda, dalsi podminky me moc nezajimaji - mam totiz jedinnou (vlastne dve) - musi to byt 100% full remote a prace jen 4 dny v tydnu. Dalsi nesmysly typu stavenky, multisport karty, prispevky na kde co nebo dovolena navic me vubec nezajima, protoze jen ja vim co, jak a kdy chci a potrebuju a tak si to tak sam presne zaridim. A nemusim jak zoufalec cekat co mi firma sama nabidne za radoby bonusy.
Samozrejme bych taky mohl odpovidat na jakykoliv inzerat, ale pak bych asi pravdepodobne taky musel absolvovat tech 40-50 pohovoru, aby me vubec neco zaujalo.
Co me ale ve vasem prispevku zaujalo (stejne jako kolegu) byla vase zminka o sikane behem pohovoru. Nevim, mozna se to stat muze, pak jste asi narazil na nejakyho magora, co se ten den navic spatne vyspal. Pokud se vam ta sikana ale deje pravidelne, tak to spis bude na zamysleni, jestli neni chyba na vasi strane hriste. Just saying..