... protože studium na vysoké nemá poskytnout pouze penzum znalostí
Studium na vysoké má poskytnout výhradně penzum znalostí. Pokud si na ní uděláte kamarády, proč ne, ale VŠ je škola a pořád jenom škola. (Kachničku jako takovou nekomentuju neboť ji neznám.) Tenhle český jánabráchismus ale fakt miluju...
Nevím jestli na tohle má vůbec cenu odpovídat...
Vysoká škola může poskytnout třeba kamaráda s kterým založíte firmu... dostanete se do zajimavého okruhu lidí z kterých pak načerpáte další _penzum znalostí_, ale chápu tady někdo vystudoval školu a myslí si, že je to jediná cesta jak získávat zkušenosti a znalosti
Zrovna VŠ mi byla k získání znalostí naprosto k ničemu a kdybych si měl vybrat dnes, ani by mě nenapadlo strávit na ní více, než dva roky. To jen k tomu "tady někdo vystudoval školu a myslí si, že je to jediná cesta jak získávat zkušenosti".
A na tom, co jsem napsal to, co jste napsal vy naprosto nic nemění. Škola je instituce určená ke vzdělávání. Že si tam najdete kamaráda a pak s ním založíte firmu je sice hezké, ale to nic nemění na tom, že žádná škola k tomu neslouží. Škola je prostě určena k něčemu jinému. K poskytnutí vzdělání. Ostatně je to podobné, jako kdybych tvrdil, že VŠ je určena k tomu, abych si našel manželku. Ano, mou ženu jsem sutečně potkal na VŠ. Ale to opravdu neznamená, že k tomu ta VŠ je.