Raspbian PC verze 32bit https://www.raspberrypi.com/software/raspberry-pi-desktop/, + motion eye https://github.com/motioneye-project/motioneye Momentálně instaluju na Asus eee box, bude to monitoring krmítka na ptáky + vyhřívání terrária :-)
Díky, zkusím, netušil jsem, že existuje Raspbian pro staré x86 plečky
. Mám tu dokonce raritní, ve sběrném dvoře vyhrabaný Acer Aspire One ZG8 s nechvalně známým čipsetem „Poulsbo“ (čert ví, jestli by s tím nějaké distro něco svedlo).
Odpověď nemám, jen jsem pobavený Tenkrát tomu v diskuzi prorokovali, že díky pásce na zalepení oken a malování + chlupatá sranda (bez drátu)) nevydrží. A koukám, že ta šílenost (myslím ten NTB, který byl od první vteřiny navržen hrůzně) žije dodnes
Nebo byla v rámci vylepšení izolace nahrazena třeba modernější elektrikářskou páskou?
Ano, žilo to ne úplně dodnes, ale donedávna, než jsem místo samostatné tiskárny a samostatného skeneru pořídil za odvoz nepoužitou OKI LED barevnou multifunkci
(té nabídce nešlo odolat). Zapnul jsem to nedávno, abych zjistil, jestli to ještě žije, a samozřejmě žije. Teď jsem z toho vyndaval to SSDčko a dal ho do externího USB3 boxu, ale jestli poběží ten Raspbian s tím Motioneye, tak ho tam zase vrátím
.
A pravdou je, že v rámci „vylepšení izolace“ byla ta malířská páska odstraněna zcela bez náhrady a válelo se to tam celou dobu jen tak
. Dotknout se to v zásadě nemělo čeho, vůbec tam nebyl prostor na to, aby se to i při neopatrné manipulaci dostalo, kam nemělo. Jen to tam chrastilo, jediné, co hrozilo, je, že flex kabel vypadne z toho ZIF konektoru. Což se nestalo.
Faktem je, že mám doma ještě pár věcí, o kterých jsem kdysi na diit psával. Teď nedávno jsem třeba dělal stroj s Kodi / LibreELEC a napadlo mě, že je to tak malé, že by se to vešlo i na PD
- takže to samozřejmě budu muset v dohledné době zkusit. Taky jsem náhodou zrovna včera potřeboval něco vypálit na DVD na mechanice, co umí Data Tresor Disc ... ta taky zatím funguje bez problémů, zdá se.
Klidně bych tu mohl založit extra fórum „nad dopisy (mých) diváků“
. Témat by se jistě pár našlo. A asi bych se nežinýroval hovořit o lecčems, i když určitá témata by jistě nadále byla tabu.