@greenlinuxguru: Díky za nečekaně věcnou a normální reakci.
Asi mám holt zkreslenej pohled, protože kromě prvních dvou let jsem na vysoké asi neměl žádný předměty, který by mě nebavily.
Ono to snad ani nebylo o předmětech, ale o učitelích. Prostě když přijede učitel sockou v potrhaném saku, co celý život neopustil akademickou sféru a začne ti vyprávět o tom jak řídit korporaci, co si o tom máš myslet?
Stejně tak prostě jsme na vysoké měli skvělé učitele z praxe na makroekonomii, snad nejnudnější předmět na světě, a prostě když ti to začne vyprávět Ševčík, tak tě to chytne.
Já jsem úplně žral učitele, co fungovali v praxi, jednou za týden přišli a odučili své 2 přednášky a prostě bylo vidět, že ví o čem mluví.
Nebo já třeba na střední nenáviděl dějepis, přestože když jsem si na Discovery pustil druhá světová válka v souvislostech, tak jsem to úplně hltal a zajímalo mě to. Jenomže mě právě zajímali ty souvislosti, ne jména a data.
Nedávno jsem mluvil s ženskou na infolince ohledně záloh na energie, říkám jí, že neumí počítat, že ty její výpočty vůbec nesedí a ona, že má vysokou, tak jí říkám, proč teda dělá na infolince, to jí fakt dostalo.
(A to, že jsem tam poznal spoustu fajn lidí, z nichž s některýma se vídám doteď, a díky nim jsem se seznámil i s mojí ženou, taky není k zahození :-) )
Jj, i můj kamarád potkal manželku na vysoké, ano. A sám mám takové hezké storky z vysoké, kdy jsem si stoupnul u kolejí, opřel se o zábradlí, vyšla první holka ze dveří a za 5 minut jsme seděli na pivku, a strávili hezkou noc, a byla mladá, pěkná.
Nicméně dokázat vytvořit sociální vazby jen v práci nebo ve škole je omezení, hodně lidí na něj později v životě naráží. A tím jak pracuji z domova jsem byl donucen se naučit vytvořit sociální vazby rychle a efektivně sám. Dokázat i v dospělosti vytvářet sociální vazby mimo tradiční práci a školu ti dává jako hodně svobody a je to prostě skill.
Ale tak mě se obecně mladá léta líbila i mimo vysokou, prostě jsem měl spolubydlící a cestoval. Taky jsem trávil mládí na lavičce pohulující brko s partou, taky relativně skvělá bezstarostnost. To přeci není jen o vysoké.