Pak mám druhý disk Samsung 80GM, a na něm je stejná struktura oddílů. Na linux jsem nastavil stejnou velikost oddílu. Velikost toho oddilu jsem zjišťoval z instalačky Windows, protože tam to je vypsané v megabytech. A pak jsem tu velikost nastavil v Gparted, tak aby oba oddíly byly stejné.
....
A je ta velikost jistá? Nemohl dojít k nějakému rozdílu vlivem odlišnosti kapacit těch dvou disků? Přeci jsem nastavoval stejnou velikost na megabyty.
to je tedy jen priblizne stejny, partice nejsou normalne zarovnany na megabajty a jeste postup vzit cislo z instalatoru widli a dat ho do gparted...
jestli chces mit naprosto stejne velkou partici, tak nebud liny a pouzij fdisk, pak muzes udelat zalohu pres dd
jestli partice nebudou uplne stejny, muzes mit teoreticky problemy, ze se nenakopiruje vsechno, nebot nebude kam, nebo na konci bude neco navic
jinak lepsi metoda podle me je nepouzivat dd, ale tar, pak ty partice nemusi byt uplne stejny, tu novou naformatujes jak chces, muze mit i jinej souborovej system, jedna vyhoda je, ze se zbavis fragmentace, druha, ze budou mit jiny UUID
kopie trebas z /mnt/origo na /mnt/novy
cd /mnt/origo;tar cS . | tar xvp -C /mnt/novy
a pak jeste samozrejme nainstalovat zavadec na novej disk, nejlip do MBR