Rukavice pro práci na počítači do chladu

t2000

Re:Rukavice pro práci na počítači do chladu
« Odpověď #15 kdy: 16. 10. 2022, 13:58:41 »
Občas používám tyto, jsou tenké a velmi pohodlné https://www.aliexpress.com/item/32960071820.html

« Odpověď #16 kdy: 17. 10. 2022, 08:56:30 »

« Odpověď #17 kdy: 17. 10. 2022, 12:04:33 »
Kdyz delate fyzicky - staci jen kdyz chodite venku je to neco jineho nez kdyz sedite na miste. Navic pokud je nekdo nizkotlakar tak nohy a ruce mu zkratka vymrznou driv kdyz se nehybe. Ne kazdy ma dobrou termoregulaci.

Z vlastni zkusenosti doporucuji pletene co nejjemnejsi rukavice. Daji se sehnat i takove s dotekovymi ploskami. Jsou levne a snadno pratelne.
Doporucuji take dohodnout se se zamestnavatelem na praci z domova pokud je to mozne.

Cyklorukavice typ "bezdak" mi nikdy nevyhovovali ani pro praci natozpak na intenzivni cyklistiku. Konce prstu byly vice zmrzle nez kdyz jsem zadne nemel protoze dusili krevni obeh. Volnejsi zas profukoval a zahralo to maximalne dlane.

« Odpověď #18 kdy: 17. 10. 2022, 12:16:53 »
Pozor na laciný textil z číny a podobně. Nikdy nevíte, z čeho to je vyrobeno a co se z toho bude uvolňovat. Přeci jen v tom budete třeba 8 hodin denně... mohou z toho být všelijaké kožní reakce, alergie, ale ta chemie se vstřebává do těla, takže nikdo neví co dalšího... vždy před použitím alespoň vyprat.

A stejně tak pozor na hygienu, protože rukavice jsou v podstatě jako ponožky, takže je potřeba je denně měnit. Zde mají obrovskou výhodu zmiňované bavlněné rukavice, kterých si koupíte balík za stovku, a můžete je měnit jak ty ponožky.

Nosit rukavice měsíc, osahat v nich vše okolo sebe, a pak si sáhnout třeba na obličej... bleh...

« Odpověď #19 kdy: 17. 10. 2022, 18:25:48 »
Aby z toho nevzešly další komplikace. Když je chladno, tak řídím v rukavicích. Nedělá mi dobře, když mi topení fouká přímo na ruce. Mají pár prstů z materiálu, který při troše dobré vůle funguje na kapacitních displejích, akorát až na druhé přiložení mi došlo, že na čtečku otisku prstů to fungovat nebude.  :)
Zalezi jak moc dlouho clovek travi za volantem. Na delsi streky v zime bych si zaridil vyhrivany volant. Tim spis pokud clovek skace ven a zpatky. Nekdy je takova zima (dejme tomu -5 az -20), ze to zlomi i terarijniho prazaka. Krom toho je to v techto obdobich i bezpecnostni prvek.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 10. 2022, 20:33:13 »
Kup si nejake levne od tamanu, a konecky prstu (na rukavicich - samozrejme) ustrihni. Muzes se taky podivat po pracovnich rukavicich, v prodejnach pracovnich odevu, byvaji take teple, naji ruzne vymozenosti (naprklad protiskluzove body), varianty, velikosti a dost casto je lze zakoupit jednotlive nebo cely pakl. Dalsi postup je v podstate stejny.

Asi tak bych to resil ja  ;)

« Odpověď #21 kdy: 07. 11. 2022, 08:06:22 »
Tak jsem vyzkoušel ty tenké bavlněné:
https://www.pilulka.cz/rukavice-bavlnene-nitene-par
Je to zřejmě střih pro místního démona provincie An‑chuej - palec dlouhý, ostatní prsty krátké.
Jakžtakž fungují i bez ustřižení konečků, případně není nutné stříhat všechny.
Po ustřižení nepřekvapivě pelichají.
Použitelné asi jen na dohřátí tak od +15.

Není to zdaleka ideální, pokud byste zavadili o něco specializovaného ke klávesnici, určitě napište.
Díky všem.

k3dAR

• 2 988
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07. 11. 2022, 13:26:44 »
Není to zdaleka ideální, pokud byste zavadili o něco specializovaného ke klávesnici, určitě napište.
nejsou specializovane ke kbd, ale i tak pripomenu ty co pouzivam specialne s kbd :-)