Obnova USB Flash Disku

Obnova USB Flash Disku
« kdy: 04. 08. 2011, 17:25:02 »
Zasunul som flashku do USB portu a nefunguje. OS hlasi ze nema ziadnu particiu.
Windows ju pripoji ako disk J (nieje dolezite) ale neprecita.
Ubuntu ako USB disk a dost.

Ratam ze som prisiel o FAT32. Za cias DOS slo cez Norton DiskEdit pozriet na disk a zistit co odislo. Pripadne pouzit slavny DiskDoctor. Teraz ale nejde. Hladal som po NETe neake undelete unformat programy ziaden nedokazal disk nacitat ani ako physical.

Dik za rady.

Inak je to Kingston DT Mini Slim 4GB

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Obnova USB Flash Disku
« Odpověď #2 kdy: 04. 08. 2011, 18:11:18 »
Pomoci dd vytvorit obraz te flashky, pak na nej pustit testdisk. Kdyz nepomuze, tak aspon zkusit photorec a vytahat data, ktera se vytahat daji. Prace primo s flashkou se nedoporucuje. Kdyby se neco popsulo, neni cesty zpet. Obrazu si vytvorite, kolik chcete.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 04. 08. 2011, 23:12:19 »
Kdysi jsem používal http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm je to komerční soft pro wokna, ale vynikající! Několikanásobně se mi zaplatil.

laco_melisko

« Odpověď #4 kdy: 05. 08. 2011, 11:24:33 »
Mozem odporucit z vlastnej skusenosti kombinaciu GNU ddrescue + testdisk. Obnovoval som takto data z fyzicky pskodeneho harddisku, vyhody boli popisane vyssie (JardaP.) slo o disk s particiou NTFS. Disk som zduplikoval v linuxe cez ddrescue a data som obnovil vo windowse cez testdisk.

MilanK

« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2011, 08:46:03 »
Program ddrescure jsem neznal, zajimavy tip.

Na flashku bude stacit (asi pobezi rychleji) v prvnim kroku "dd". Je ho potreba spustit s volbou "conv=noerror,sync": noerror zabrani preruseni ddcka pri chybe cteni a sync, ktere jsem drive slozite nahrazoval ruznymi skripty, doplni na vystup nuly misto necitelnych sektoru.

Pjenkys

Re:Obnova USB Flash Disku
« Odpověď #6 kdy: 16. 03. 2013, 01:31:57 »
Vim, že spousta lidí nesnáší oživování příspěvků, ale musim říct, že photorec je super. Flashka bez problému zachráněná. Díky kluci.
http://wiki.ubuntu.cz/systém/datová%20úložiště/testdisk?redirect=1#záchrana_vymazaných_dat_-_photorec

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. 03. 2013, 08:43:16 »
Kdyz uz jste to tu ozivil, tak pro widlare dodam: Recuva od Piriform. Zda se, ze to docela i funguje.

« Odpověď #8 kdy: 18. 03. 2013, 09:47:59 »
Ajeje to som zrovna riesil pred mesiacom. Mne takto odisiel DT rubber 16GB v systeme sa zacal hlasit ako SKYMEDI (vyraba to pre Kingston) s nulovou kapacitou. Ziadny nastroj v tomto pripade nepomoze s obnovou, lebo nema odkial, kedze to ma nulovu kapacitu. Po mesiaci hladania po forach a pokusoch aj s cinskym softom na preflashovanie firmwaru som ho poslal do pr.dele.... :-(