Mám BT klávesnici a pozoruju,že než dojde k spojení (což definuju jako okamžik odkdy právě stisknuté písmeno se ihned objeví v textareře), si klávesnice pamatuje předchozí* stisknutá písmena, která pak náhle naráz se vloží do textarey.
Mám ji připojenou k androidu(spárovanou) a pro spojení není třeba nic udělat kromě zapnutí bluetooth na telefon nebo zapnutí zapínacího přepínače na klávesnice. Je to apple exerience i když žádný gadget od firmy Apple si nekoupil a nekoupím.
*Nezkoumal jsem to nějak podrobně, ale myslím, že to je 10 znaků. Tím myslím jako pořadí zapnutí jakého zařízení (klávesnice, zařízení), doba prodlevy nebo i jiné zařízení.
Zajímalo by mě, jestli takovéhle bufferování probíhá.
A je přenos kláves přes klávesnicový bluetooth protokol něco jako UDP nebo TCP? a je stavový? Posílají se taky třeba taky údaje o času stisku klávesy (nebo intervaly mezi nimi)?
A posílají se taky flagy o tom, že jde o nabufferovaný znak nebo ne a příjmač to nemá šanci zjistit?
Kolik bajtů se přenese na jedno písmeno z bt Klávesnice? Vždyť ethernetový rámec má taky min 64b(nevím jestli vč preambule), ip taky, u WLAN asi taky. BT protokol má taky několik vrstev abylo by ajímavé vědět, kolik bajtů v jakých vrstvá je potřeba na jeden ASCII znak (něco jako wear leavel nebo amplification ration)
Pokud k bufferingu duchází, je omezen časem(třeba 4s), počtem kláves(třeba 10) nebo obojím (a Minimem nebo maximem z obojího)?